Premierul Marcel Ciolacu a declarat că măsurile luate de Guvern permit, în prezent, angajarea de personal medical în spitale fără să existe obligativitatea unui memorandum.

Premierul a adăugat că, în continuare, se are în vedere găsirea unei soluţii pentru a impulsiona angajările în unităţile spitaliceşti mari, cum sunt Spitalul Universitar sau Institutului Clinic Fundeni.

Citește și: VIDEO-Politicienii sunt mai aproape de Dumnezeu. Patriarhul Daniel a inaugurat o capelă din interiorul Casei Poporului

Premierul a fost întrebat marţi, la Guvern, despre lipsa de personal medical din anumite spitale din ţară.

"Ştiţi foarte bine că am deblocat posturile din învăţământ şi din sănătate. Nu mai există obligativitatea unui memorandum în cazul în care cineva iese la pensie sau renunţă, îşi dă demisia. Automat, managerii pot să facă angajări. La sistemul de urgenţă nu există nicio restricţie, la fel şi la ATI. Acum, după discuţiile avute cu domnul ministru, o să mergem şi pe instituţiile mari spitaliceşti", a declarat premierul Ciolacu.

Premierul Ciolacu: Oamenii din spitale nu au timp să își ia zilele de concediu

Șeful Executivului a explicat că soluţia va ţine cont şi de eventuala modificare a unui ordin al ministrului Sănătăţii, emis pe vremea când la şefia ministerului se afla Eugen Nicolăescu, care elimină distincţiile între medicii de diferite specialităţi.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Trebuie să recunoaştem că sunt câteva instituţii de elită, spitaliceşti, cum e Spitalul Universitar, cum este Institutul Fundeni, acolo se salvează vieţile, acolo intră pacienţii aproape fără speranţă şi pleacă pe picioare.

Acolo, am discutat cu domnul ministru, şi o să venim cu o soluţie ca să impulsionăm cumva angajările. Acei oameni, câteodată, nu mai au timp, nici dacă au libere nu mai au timp să le ia", a precizat liderul de la Palatul Victoria.

Premierul Ciolacu: Oamenii din spitale nu au timp să își ia zilele de concediu

Premierul Marcel Ciolacu, anunț despre angajările din spitale

[Sursa foto: Facebook / Marcel Ciolacu]

Taxa pe boală, încă în vigoare, după 3 luni de la legiferare

Prim-ministrul susține în continuare că trebuie facută o distincţie clară între salariaţii care își iau concediu medical pentru răceală sau dureri de spate şi bolnavii de cancer, gravidele și mamele care îşi îngrijesc copiii bolnavi.

"Eu înțeleg și eu nu sunt medic, că cine e bolnav, cine e răcit, pe cine il doare spatele, pe cine piciorul, dar sunt unele lucruri evidente, gravide, concediu postnatal, oameni care au cancer, toate aceste lucruri trebuie exceptate. Dar să încurajezi să stai acasă, că ai o răceală, e dreptul tău, să ți se dea concediu medical pentru 5 zile, dar să-ți dau și 10% în plus pentru că stai acasă… Eu înțeleg să dau unei tinere mămici 10% în plus, eu înțeleg să dau unui om care are această boală necruțătoare, cancerul, să aibă venituri în plus pentru medicamente, pentru deplasare, dar dacă vreți să încurajez să stai acasă 5 zile și să îți dau și 10% în plus, scutirea de CASS, credeți-mă că nu o să o fac, a subliniat Marcel Ciolacu.

Citește și: VIDEO- EXCLUSIV- Noi scumpiri la carburanți! Cât cheltuie românii lunar pentru a face plinul autoturismului?

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Marcel Ciolacu a reamintit despre explozia numărului de concedii medicale după pandemie.

Șeful Guvernului consideră că pacienții oncologici, gravidele, mamele aflate în postnatal ar trebui scutite de contribuția de 10% din concediul medical, dar aceasta ar trebui plătită de cei care sunt în concediu medical pentru o răceală, o durere de spate sau de picior.

Taxa pe boală, încă în vigoare, după 3 luni de la legiferare

Taxa pe boală, încă în vigoare, după 3 luni de la legiferare

[Sursa foto: Pexels.com]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si