Close sidebar
Close sidebar

Guvernul a demis azi 103 prefecți și subprefecți. Cine îi ia locul lui Traian Berbeceanu la București

Guvernul a eliberat miercuri 103 prefecți și subprefecți, a anunțat premierul Florin Cîțu. În locul acestora au fost numiți până în acest moment 36 de prefecți din 42 și 75 de subprefecți din 85.

Razvan Ilie,

Alianța USR-PLUS a anunțat că îl propune ca înlocuitor al lui Traian Berbeceanu pe Alin Stoica, avocat și președintele filialei PLUS Sector 6

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Guvernul face mare rocadă în privința reprezentanților pe care Executivul îi are în cele 41 de județe și în Capitală. Întreaga gardă de prefecți și suprefecți a fost schimbată azi, iar noii oameni ai Executivului în teritoriu respectă noul algoritm negociat de PNL, USR Plus și UDMR.

Noii prefecți și subprefecți vor depune joi jurământul și își vor prelua atribuțiile. La București nu a fost numit un nou prefect, chiar dacă Traian Berbeceanu a fost eliberat din funcție.

Citeste si: A murit un mare actor de la Teatrul de Comedie. Doliu uriaș pentru teatrul românesc

Traian Berbeceanu, eliberat din funcție. Cine va fi noul prefect al Capitalei

Premierul liberal a declarat, miercuri, că încă nu a fost nominalizat un prefect pentru București. Până la numirea unui prefect, atribuțiile acestuia vor fi preluate de un subprefect.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

În condițiile în care postul de prefect al Bucureștiului revine USR-PLUS, alianța a anunțat încă de ieri că îl propune pe Alin Stoica, avocat și președintele filialei PLUS Sector 6, pentru funcția de prefect al Capitalei.

Potivit unui comunicat al formațiunii, pentru o perioadă de doi ani (2016 – 2018), Alin Stoica a reprezentat societatea civilă în una dintre comisiile Consiliului Economic și Social – Comisia pentru relații de muncă, politică salarială, incluziune socială și sănătate.

Atribuțiile acestei comisii sunt de revizuire și avizare a tuturor proiectelor de legislație în domeniu.

„Voi pune accent, în aplicarea programului Guvernului la nivelul Bucureștiului, pe reforma administrației. Avem nevoie ca de aer de profesionalizare și depolitizare dacă vrem să schimbăm cu adevărat modul în care a funcționat România până acum. Îmi propun o cooperare foarte bună cu toate organele administrației publice locale, indiferent de culoarea politică, pentru că interesul cetățeanului este pe primul loc”, a declarat Alin Stoica.

Alin Stoica a mai precizat că îmbunătățirea siguranței cetățenilor va fi un aspect-cheie al mandatului său. "Vom continua inițiativele bune, deja începute, și vom demara altele, doar după ce ne vom consulta cu toate părțile implicate", a transmis viitorul prefect din partea USR-PLUS.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI