Guvernul, acuzat că nu pune la dispoziție trei aparate de testare, cumpărate în starea de urgență
Senatorul PSD Mihai Fifor acuză Guvernul că nu a pus la dispoziție, în Arad, cele trei aparate RT-PCR achiziționate în starea de urgență.
Senatorul PSD se întreabă de ce nu apare și Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad pe lista centrelor acreditate de testare.
„Ministerul Sănătătii a publicat lista centrelor acreditate pentru testarea RT-PCR. Constat cu surprindere că la Arad avem un singur centru de testare, la DSP Arad. Unde sunt cele 3 aparate RT-PCR achiziţionate în starea de urgenţă, cumpărate din banii noştri şi din donaţii?”, a scris Mihai Fifor, luni pe Facebook.
Senatorul PSD se mai întreabă „de ce nu apare pe lista centrelor acreditate de testare şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad?”
„Nu mai funcţionează cele 2 aparate de la Judeţean? Nu avem resursă umană suficientă? Nu sunt reactivi? Centrul nu a fost acreditat? Aşteptăm o explicaţie oficială”, a completat Fifor.
Ministerul Sănătăţii a făcut publică duminică lista celor 113 centre la care turiştii care doresc să meargă în Grecia se pot testa pentru COVID-19, pentru a se conforma condiţiilor impuse de autorităţile de la Atena celor care intră prin punctul de frontieră Promachonas, de la graniţa bulgaro-elenă.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Tatăl fostului premier Mihai Tudose a murit de coronavirus
Citeste si: Raed Arafat anunță că s-ar putea lua noi restricții în zonele afectate
Începând de miercuri, 16 iulie, ora 6:00, turiştii care intră în Grecia pe la Promachonas sunt obligaţi să prezinte la sosire resultatul negativ al unui test molecular (PCR) pentru COVID-19, făcut cu 72 de ore înaintea intrări în Grecia.
Turiştii vor trebui să aibă un test de laborator RT-PCR, pe baza unor probe orofaringiene sau nazofaringiene.
Certificatul va trebui să fie scris în limba engleză şi să conţină numele şi datele de identitate ale turistului.
Laboratoarele care fac testul trebuie să fie: laboratoare naţionale de referinţă, laboratoare naţionale de sănătate publică sau laboratoare private acreditate de autorităţile naţionale cu atribuţii de acreditare, nu în mod specific pentru COVID-19.