La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat în şedinţa de Guvern de astăzi, 21 aprilie 2021, Hotărârea pentru modificarea şi completarea art.1 din Hotărârea Guvernului nr.429/2008 privind nivelul alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice. Conform actului normativ, începând cu luna mai 2021, alocaţia de hrană pentru pacienţii din unităţile sanitare se va actualiza cu indicele preţurilor de consum la mărfuri alimentare în perioada 2018-2020, de 109,72%”

, a transmis, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

Citeste si: Anunț important: ”Nu vor fi restricţii suplimentare în noaptea de Înviere, dimpotrivă vor fi mai puţine restricţii”

Guvernul a aprobat Hotărârea pentru modificarea nivelului alocaţiilor de hrană pentru din unităţile sanitare publice

Aceeași sursă a mai menționat că, a fost reglementată nivelul majorare a alocaţiilor de hrană la solicitarea conducătorului unităţii sanitare, cu avizul Consiliului de Administraţie. Această modificare a fost făcută potrivit condițiilor identificării altor surse de finanţare decât cele provenite din contractele încheiate cu casele de asigurări de sănătate şi de la bugetul de stat.

Guvernul anunță că va face o modificare privind alocaţiile de hrană din spitalele publice
Guvernul anunță că va face o modificare privind alocaţiile de hrană din spitalele publice[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

”S-a reglementat ca în unităţile sanitare să nu mai existe tarife maximale în ceea ce priveşte norma de hrană”, a mai transmis Ministerul.

Citeste si: Ce a făcut Vlad Voiculescu în cele 3 luni și jumătate de mandat la Ministerul Sănătății. Iohannis: Decizia de schimbare a fost una corectă

Astfel, este obligatoriu ca în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a hotărâri aprobate, spitalele publice trebuie sa afișeze pe site-ul propriu nivelul alocaţiei de hrană stabilit pentru consumurile colective.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si