„Testarea elevilor nu a fost suspendată şi nu a fost luată în discuţie această posibilitate. Având în vedere că cea mai recentă tranşă din lotul de teste achiziţionate a fost distribuită către unităţile de învăţământ în cursul acestei zile şi în această noapte,din cauza întârzierilor în livrarea materialelor, s-a decis schimbarea temporară, pentru săptămâna 13-17 decembrie, a zilelor în care se vor efectua testele, astfel încât acestea să aibă loc în zilele de marţi şi vineri în loc de zilele de luni şi joi”, a anunțat Executivul, citează News.ro.

Cei de la Ministerul Educației sunt în permanentă legătură cu cei de la Departamentul pentru Situații de Urgență pentru a găsi soluţii rapide şi eficiente în ceea ce privește asigurarea necesarului de materiale pentru testarea preşcolarilor, a elevilor şi a personalului din învățământ.

Citeste si: Elev bătut în curtea liceului de părinții unui coleg

Ministerul Sănătății, pregătit să ofere sprijin

Ministerul Sănătății a anunțat că este pregătit să ofere sprijin tehnic în privinţa procesului de testare a elevilor şi cadrelor didactice. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a anunțat că va primi în noaptea de duminică spre luni două milioane de teste rapide antigen de salivă din partea unei societăţi care avea ca termen de livrare data de 20 decembrie, urmând ca luni testele rapide de salivă să fie trimise în teritoriu.

Citeste si: Raed Arafat: „E foarte posibil să vedem după Sărbători o creștere de infectări. Luăm în serios ideea unui val 5”

Testarea nu va avea loc în cursul zilei de luni

Potrivit celor din Ministerul Educației, având în vedere traseul testelor rapide antigen de salivă, Inspectorate Școlare Județene-unitate şcolară-diriginţi sau învăţători și beneficiari, este puțin probabil ca testarea să aibă loc în cursul zilei de luni. 

Citeste si: Tulcea: Doi elevi amendați de jandarmi pentru că au pulverizat cu spray lacrimogen în școală


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si