Guvernul bulgar a activat Planul National pentru Situatii de Urgenta, sub coordonarea vicepremierilor Rumiana Bacivarova si Tomislav Doncev, ministrului Transporturilor Ivailo Moskovski, ministrului Sanatatii Petar Moskov si seful Pompierilor Nikolai Nikolov, relateaza News.ro.

Autoritatile au decis ca locuitorii din Hitrino care si-au pierdut casele vor primi câte 325 de leva (162,5 euro) ca asistenta.

Intre timp, satul Hitrino este in curs de evacuare, in conditiile in care specialistii se pregatesc sa transfere gazul din vagoanele trenului – o operatiune riscanta.

In total, circa 1.000 de oameni vor pleca din localitate, a anuntat seful Pompierilor, Nikolai Nikolov, citat de Sofia Globe.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Operatiunea de transfer a gazului va dura una sau doua zile, potrivit autoritatilor.

Pompierii mobilizati la fata locului uda in continuare vagoanele, pentru a le raci si a stinge eventualele incendii noi izbucnite.

In sat, echipe de interventie ajutate cu câini antrenati cauta printer darâmaturi pentru a gasi eventuali supravietuitori. Circa 20 de cladiri au fost distruse de deflagratie si de incendiul care a urmat.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si