Close sidebar
Close sidebar

Guvernul caută soluții pentru criza din sănătate. Ședință de urgență la Palatul Victoria

Guvernul analizează mai multe scenarii posibile pentru soluţionarea revendicărilor făcute de medicii din spitale, medicii de familie și medicii specialiști din ambulatoriu. Luni, 29 ianuarie, urmează să fie prezentată premierului soluția agreată la nivelul ministerelor de resort - Finanțe, Sănătate și Ministerul Muncii.

Sorin Negru,

Premierul Marcel Ciolacu caută soluții pentru medici


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Reprezentanţi din Ministerul Finanţelor, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi Ministerul Sănătăţii au avut, marţi la Palatul Victoria, o reniune de lucru pe teme din domeniul sănătăţii şi asistenţei sociale.

Citește și: Cât va costa vizita la medic de la 1 februarie

Ședința de urgență a fost coordonată de consilierii de stat în Cancelaria Prim-Ministrului Carmen Orban şi Minel Ivaşcu.

Scenarii analizate pentru criza din sănătate

La întâlnirea de marți de la Palatul Victoria, au fost evaluate mai multe scenarii posibile pentru soluţionarea revendicărilor comunicate de reprezentanţii Federaţiei Sanitas după discuţia avută recent şi cu prim-ministrul Marcel Ciolacu.

În urma reuniunii de marţi, a fost luată decizia ca în cursul zilei de luni, 29 ianuarie, să aibă loc o nouă reuniune a grupului de lucru în care reprezentanţii celor trei ministere să prezinte

o analiză a anvelopei salariale şi a necesarului de personal din sănătate.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Aceste date urmează să reprezinte baza de discuţii la o întâlnire ulterioară cu reprezentanţii sindicali din domeniu, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Anunțul ministrului Sănătății, Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat, joia trecută, referitor la protestele angajaţilor din Sănătate şi faptul că sidicaliştii Sanitas au cerut majorarea salariilor cu 20%, că „premierul a propus realizarea unui grup de lucru de urgenţă pentru a prioritiza şi să ne gândim la măriri salariale în perioada următoare, pentru a reduce decalajale care generează tensiuni”.

Alexandru Rafila a declarat luni că prioritatea ministerului este „dezvoltarea serviciilor medicale ambulatorii și dezvoltarea serviciilor de medicina de familie”.

Finanțarea este asigurată de Ministerul Finanțelor și ar trebui să existe o rectificare bugetară, a precizat ministrul Sănătății.

Citește și: Ministerul Sănătății a făcut anunțul. Antibioticele fără rețetă se pot elibera doar pentru o doză de urgență de 48 de ore

Problema este legată de resursele bugetare, spune Rafila. Pe măsură ce colectările vor fi mai bune, această problemă se va rezolva, consideră ministrul de resort.

Sanitas a anunțat declanșarea conflictului colectiv de muncă în decembrie anul trecut, iar calendarul acțiunilor, spun sindicaliștii, va fi respectat întocmai.

Dacă Guvernul nu le va aproba majorarea salarială, aceștia se pregătesc, în februarie, de grevă generală.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI