La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de miercuri proiectul de Ordonanță de Urgență pentru completarea OUG nr. 3/2021 privind unele măsuri pentru recrutarea şi plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19 şi stabilirea unor măsuri în domeniul sănătăţii.

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă, anunț de ultima oră despre certificatul COVID-19

Medicii de familie, trecuți în linia întâi a testării extinse

Începând de azi, medicii de familie vor putea efectua activitatea de testare cu teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecţiei cu SARS-CoV-2. Pentru activitatea de testare, medicii de familie vor primi un tarif de 50 de lei/persoană, care cuprinde contravaloarea testului, manopera, materialele şi echipamentele de protecție necesare testării.

Citeste si: Șeful OMS, un nou avertisment. "Omicron și Delta vor duce la un tsunami de cazuri"

Premierul Ciucă a anunţat că va avea o întâlnire joi, la Guvern, cu medicii de familie privind testarea pacienţilor pentru COVID-19, menţionând că trebuie extinsă implicarea şi responsabilitatea acestora în măsurile care vor fi luate pentru combaterea valului 5 al pandemiei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

"Este un demers, de asemenea, asumat, împreună cu Ministerul Sănătăţii, cu domnul ministru şi pe această cale căutăm, de asemenea, să putem să extindem atât implicarea, cât şi relevanţa şi responsabilitatea medicilor de familie în măsurile pe care noi le-am gândit pentru a putea să facem faţă valului 5. Vom pregăti cu toată responsabilitatea gestionarea următorului val al pandemiei COVID-19 şi vom aloca resursele necesare pentru protejarea sănătăţii oamenilor şi pentru a le asigura tratamentul adecvat în cazul în care vor avea nevoie de el", a adăugat prim-ministrul. 

Nicolae Ciucă: Vom extinde capacitatea de testare 

"Vom pune accentul asupra coordonării asistenței medicale și, astfel, la nivelul Ministerului Sănătății va fi înființat un grup de management al informațiilor operative în sănătate, care să aibă rol de coordonare a resurselor, acțiunilor și informațiilor medicale. Vom extinde capacitatea de testare și vom conferi greutate asistenței medicale ambulatorii", a declarat prim-ministrul României.

Potrivit premierului, în paralel cu aceste direcții de acțiune, se vor face eforturi pentru ca cetățenii să fie corect și eficient informați în legătură cu problemele generate de acest virus și cu beneficiile vaccinării împotriva COVID-19.  

Citeste si: Care e legătura între jocul Omikron și pandemia de COVID-19? Precizări făcute de RoVaccinare

Care e planul Guvernului cu vaccinarea anti-COVID

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că se vor face eforturi susţinute pentru ca cetăţenii să fie informaţi ''corect şi eficient'' în legătură cu problemele generate de COVID-19 şi cu beneficiile vaccinării împotriva acestei boli.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

"Am discutat cu domnul ministru Rafila şi cu specialiştii care au participat împreună cu dumnealui la toate consultările pe care le-am avut şi cred că este corect din partea noastră să informăm cetăţenii asupra beneficiilor vaccinului, în sensul în care nu-i protejează să nu contracteze virusul, ci îi protejează să nu facă forme grave de boală. Putem să vedem astăzi, din statisticile care sunt publice, că în ţările care sunt deja afectate de valul cinci, deşi există sute de mii de infectări pe zi, numărul celor care îşi pierd viaţa este cu mult mai mic faţă de ceea ce am putut să observăm la valurile precedente. Şi asta este clar o concluzie a specialistului, se datorează faptului că au atins un nivel de vaccinare foarte ridicat", a afirmat Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si