Premierul României a spus că trebuie rezolvată situația concediilor medicale pentru pacienții cu boli grave și femeile însărcinate.

Citește și: Marcel Ciolacu s-a decis ce mașină va conduce de acum, în calitate de prim-ministru al României: „Este bestială”

"Vreau să stabilim astăzi cu domnul ministru al sănătății, Alexandru Rafila, și cu domnul ministru al finanțelor o foaie de parcurs în privința rezolvării situațiilor concediilor medicale pentru pacienții cu boli grave și femeile însărcinate", a declarat prim-ministrul României în debutul ședinței de Guvern.

Marcel Ciolacu a precizat: "Descurajez și trebuie să descurajăm abuzul de concedii medicale nejustificate, însă este nevoie și de o clarificare legislativă în sprijinul celor aflați în situațiile în care acest tip de concediu este obligatoriu".

Taxa pe boală, considerată abuzivă de angajații din România

Guvernul a introdus din 2024 "taxa pe boală". Dacă te îmbolnăvești, primești mai puțini bani pe perioada concediului medical.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Impozitul de 10 procente pe concediul medical a fost inclus într-o ordonanță de urgență. După reacțiile negative venite din societate, Executivul vrea acum să renunța la ea.

Noua taxă introdusă de Guvern din ianuarie 2024 pentru toți angajații din România, atât din sistemul bugetar, cât și din companiile private, este considerată abuzivă și neconstituțională de către politicienii din Opoziție.

Partidele din arcul guvernamental au depus și un proiect de lege în sensul eliminării așa-numite "taxei pe boală".

"Este o eliminare a impozitului pentru toți pacienții, amendamentele sunt depuse. Și pentru concediile medicale, și pentru concediul când copilul este bolnav, pentru orice tip de concediu", a declarat Nicoleta Pauliuc, senator PNL.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

Dar eliminarea impozitului pe concediu medical trebuie să treacă de votul parlamentului.

/www/cdn.knd.ro/media/521/2863/1732/20382895/1/impozit-angajati-2024i.webp

Alte decizii anunțate în ședința de guvern de joi, 8 februarie

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, joi, că prioritatea absolută a Guvernului în următoarele două săptămâni o reprezintă finalizarea setului de norme prin care în toate licitaţiile publice să se aplice "Criteriul verde", măsură care ar constitui un avantaj pentru companiile româneşti

"Este cel mai puternic instrument pentru a susţine companiile româneşti, folosind un principiu european: punctaj suplimentar pentru companiile cu ruta de transport cea mai scurtă, care poluează cel mai puţin. Cu cât ai fabrica mai aproape de client, cu atât eşti mai avantajat! Vrem ca toate firmele româneşti, de la industria auto, cu Dacia şi Ford, la materiale de construcţii şi cea agro-alimentară să beneficieze de aplicarea acestui criteriu. Va fi unul dintre cei mai importanţi paşi făcuţi pentru a ne susţine toate companiile care produc în ţară", a declarat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si