Guvernul Dăncilă a picat. Preşedintele a convocat partidele parlamentare la consultări vineri la ora 11:00, pentru a constata care este cea mai bună variantă pentru bunul mers al României.

Citeste si: Guvernul a picat. Viorica Dăncilă: Nu regret nimic, nu mă tem de nimic!

De acum prioritară devine punerea în aplicarea celei mai bune soluţii constituţionale, a subliniat preşedintele.

Guvernul Dăncilă a picat. ”Rezolvat! Astăzi a câştigat România! Astăzi, votul românilor dat pe 26 mai la referendum a fost, iată, întru totul şi pe deplin respectat. Căderea guvernului PSD este rezultatul firesc al reacţiei întregii societăţi faţă de abuzurile şi incompetenţa acestui guvern. Succesul moţiunii de cenzură confirmă un proces care a început cu ceva vreme în urmă, odată cu votul din 26 mai de la referendum şi europarlamentare. Acest proces se numeşte intrarea în istorie a PSD. Felicit Partidul Naţional Liberal pentru iniţiativa acestei moţiuni de cenzură, pentru efortul liderilor şi parlamentarilor liberali de a găsi susţinere şi sprijin pentru reuşita unui demers absolut necesar pentru România. Felicit, totodată, şi celelalte partide de opoziţie care au pus umărul la îndepărtarea acestui guvern pesedist eşuat şi derutat!”, a declarat preşedintele.

Guvernul Dăncilă a picat

Citeste si: Ludovic Orban, după demiterea Guvernului Dăncilă: Coșmarul pe care îl trăiește România de trei ani a încetat

Guvernul Dăncilă a picat. El a continuat: ”Românii au cerut căderea Guvernului PSD. Românii au cerut oprirea distrugerii justiţiei şi stoparea amnistiei şi graţierii. Românii au cerut, prin vot, să nu se producă îndepărtarea ţării noastre de Uniunea Europeană. Bilanţul de astăzi vorbeşte de la sine: am reuşit să îndeplinim toate aceste solicitări legitime şi să blocăm dezastrul PSD”.

Citeste si: Moţiunea de cenzură a trecut. Guvernul Dăncilă este demis. Ludovic Orban: Parlamentul României a demis Guvernul PSD

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Copiii care au îngrozit Franţa. Autorităţile franceze sunt în alertă maximă după atrocităţile săvârșite de doi băieți de 14 și 15 ani- antena3.ro

Citeste si: Regretul unui bărbat care și-a pus panouri solare. „Am o casă care nu poate fi vândută. Valoarea i-a scăzut”- wowbiz.ro

Iohannis şi-a exprimat bucuria că raţiunea a prevalat şi la nivelul Parlamentului s-a conturat o opoziţie care, în pofida viziunii şi orientărilor politice diferite, s-a implicat şi a arătat că poate lucra împreună pentru a da jos acest guvern dezastruos. Este un semn de maturitate politică, pentru că orice zi cu Guvernul Dăncilă ar fi însemnat, pentru România, încă o zi pierdută.

”Voi convoca partidele parlamentare la prima rundă de consultări mâine, începând cu ora 11:00, pentru că avem urgentă nevoie de un nou guvern. Voi asculta opţiunile partidelor şi voi propune o soluţie de Executiv cu un mandat foarte clar, care să asigure o guvernare responsabilă şi eficientă până la următoarele alegeri parlamentare, indiferent când se vor desfăşura acestea”, a precizat Klaus Iohannis, subliniind însă că „cea mai bună soluţie pentru redarea legitimităţii Parlamentului este, evident, întoarcerea cât mai rapidă la votul cetăţenilor, adică alegeri anticipate”, dar este necesar un consens al formaţiunilor parlamentare actuale.

Guvernul Dăncilă a picat

Inquam Photos/ George Calin- Inquam Photos/ Octav Ganea

Voturi ”pentru”, moţiune- 238, voturi ”împotrivă” 4.

Guvernul Dăncilă a picat. Astfel Parlamentul a retras încrederea acordată Guvernului.

Citeste si: Călin Popescu Tăriceanu, către Viorica Dăncilă: Există viaţă şi după ce nu mai eşti prim-ministru

În conformitate cu Legea de organizare şi funcţionare a Guvernului, Cabinetul Dăncilă va continua să îndeplinească numai actele cu caracter individual sau normativ, necesare pentru administrarea treburilor publice, fără a promova politici noi, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern. În această perioadă Guvernul nu poate emite ordonanţe şi nu poate iniţia proiecte de lege.

Guvernul Dăncilă a picat. În paralel, articolul 103 din Constituţie stabileşte că Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

Citeste si: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Emilia Ghinescu nu vrea să își facă o nouă relație în viitorul apropiat: "Nu mai vreau lucrul acesta"- radioimpuls.ro

Citeste si:- antena3.ro

Guvernul Dăncilă a picat

Inquam Photos/ George Calin- Inquam Photos/ Octav Ganea

Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

Citeste si: Viorica Dăncilă: Nu am emoţii. Moţiunea nu va trece

Guvernul Dăncilă a picat. Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. 

Odată cu depunerea jurământului de învestitură în faţa preşedintelui Iohannis, noul Guvern îşi poate începe activitatea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si