Close sidebar
Close sidebar

Nicușor Dan, după întâlnirea de la Guvern: "Sunt optimist că vor fi ajutați toți primarii care cer bani pentru căldură

Nicușor Dan a participat, vineri dimineața, la o întâlnire de lucru la Guvern pe tema prețului gigacaloriei în București și a preluării ELCEN de către Primăria Capitalei.

Razvan Ilie,

Costul termoficării, dar şi intenţia Primăriei Capitalei de a prelua ELCEN se numără printre subiectele care urmează să fie abordate, vineri, în cadrul întâlnirii de lucru de la Palatul Victoria la care participă și primarul Nicușor D [Sursa foto: Facebook]


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Costul termoficării, dar şi intenţia Primăriei Capitalei de a prelua ELCEN se numără printre subiectele care au fost abordate, vineri, în cadrul întâlnirii de lucru anunţată la Palatul Victoria, la care va fi prezent şi premierul Nicolae Ciucă.

Citeste si: VIDEO| Din luna decembrie, consumatorii vulnerabil pot opta pentru amânarea facturilor la gaze și energie electrică. Unde va duce însă acest fenomen

UPDATE. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat vineri, după discuțiile cu miniștrii Finanțelor și Energie despre prețul căldurii, că ELCEN poate ieși din insolvență doar cu bani de la primărie.

O altă discuție avută de Nicușor Dan la Guvern a fost despre prețul la termie, iar primarul Capitalei a declarat că este ”optimist” cu privire la faptul că Guvernul îi va ajuta pe toți

primarii care întâmpină probleme cu prețul la căldură:

"Bugetul de stat pe anul 2022 este în lucru și discuția a fost care sunt urgențele în 2021. Pentru noi care avem nevoie în special o să vină de la bugetul de stat... O să mai existe întâlniri și săptămâna viitoare o să știm mult mai bine. Guvernul deja a dat un ajutor primăriilor, celor care erau în urgența cea mai mare.

Sunt optimist că Guvernul va ajuta, cuantumul nu îl poate estima nimeni. Există tariful total de producție pe care o să-l vedeți până la sfârșitul anului. El o să fie până la 13 ianuarie când are loc scăderea de TVA o să fie 980 lei", a transmis Nicușor Dan după vizita la Guvern.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Primarul Capitalei, Nicușor Dan, întâlnire cu ministrul Finanțelor. Se discută despre situația din București privind apa caldă și căldura 

Cine a participat la discuțiile de la Guvern

Potrivit Biroului de presă al Guvernului, la discuţii vor mai participa ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Energiei, Virgil-Daniel Popescu, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, primarul Constanţei, Vergil Chiţac.

Pe 27 noiembrie, Nicuşor Dan afirma că urmează să aibă o întâlnire la nivel de miniştri- Finanţe, Dezvoltare, Energie- pe tema preluării ELCEN de către Primăria Generală, declarându-se optimist că părţile implicate o să ajungă la o soluţie pe acest subiect. 

Citeste si: Românii vor primi două facturi la energie în luna decembrie

"O să fie întâlnire(...) la care o să fie ministrul Finanţelor, ministrul Dezvoltării şi ministrul Energiei, pentru a vedea care este soluţia. Eu sunt optimist că o să ajungem la o soluţie, pentru că este o aşteptare de 15 ani, ca sistemul de producţie, cu cel de transport şi distribuţie să fie unificate", a declarat Nicuşor Dan, la finalul întâlnirii pe care a avut-o la Guvern cu premierul Nicolae Ciucă.

Citeste si: Primarul Capitalei a făcut anunțul: se va vaccina anti-Coronavirus

Nicușor Dan: "Avem nevoie în continuare de sprijin guvernamental"

Primarul general a arătat, într-o postare pe Facebook, că urgenţa Bucureştiului e legată de costul termoficării, în condiţiile în care au crescut preţurile în sectorul energetic şi că "e de dorit un efort comun" al Primăriei, Guvernului şi cetăţenilor pentru a acoperi aceste creşteri.

"Cu privire la subvenţia pentru termoficare, vom avea un răspuns în urma unei analize care se face atât pentru Bucureşti, cât şi pentru celelalte municipii care au cerut sprijin guvernamental. E o chestiune foarte importantă pentru Capitală- chiar critică, începând cu luna ianuarie. Şi, spun din nou, nu e problema singulară a Bucureştiului, ci e o problemă pe care o au şi celelalte mari municipii din România. Avem nevoie în continuare de sprijin guvernamental pentru a menţine echilibrul financiar al Primăriei, pentru a reuşi să plătim lucrările curente, tranşele la vechile datorii reeşalonate şi pentru a face faţă creşterilor de preţuri", preciza edilul general. 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Cu cât se scumpește gigacaloria în București

Amânare cu 6 luni a plății facturilor

Românii care nu se descurcă în această iarnă cu plata facturilor pot apela la o amânare cu 6 luni a plăților. Legea îi clasifică drept consumatori vulnerabili și de luna aceasta pot opta pentru amânarea plății facturilor la gaze și energie electrică.

Pot scăpa de aceste cheltuieli până în aprilie, anul viitor, iar în următoarele 6 luni trebuie să achite restanțele. Adică cei cu venituri mici vor ajunge să plătească 2 facturi într-o singură lună pentru a stinge datoriile.

Citeste si: Românii vor primi două facturi la energie în luna decembrie

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI