Noi zile libere în 2023. Guvernul condus de Nicolae Ciucă îşi propune să facă punte de Ziua Unirii Principatelor Române, Ziua Copilului şi Sfânta Maria.

Citește și: Paștele 2023 calendar ortodox: Pe ce dată se sărbătorește

Astfel, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului de miercuri, zilele de 23 ianuarie, 2 iunie şi 14 august vor fi, de asemenea, zile libere în anul 2023.

Citește și: Revelion 2023. În ce piețe poți petrece noaptea dintre ani

Guvernul va face punte de Ziua Unirii Principatelor Române, Ziua Copilului şi Sfânta Maria, zile care sunt sărbători legale nelucrătoare, potrivit Codului Muncii.  

O nouă mini-vacanță pentru români în ianuarie 2023

Ziua de 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române, cade într-o zi de marți, astfel încât Executivul se gândește să le ofere românilor o mini-vacanță de vineri până miercuri, decretând zi nelucrătoare ziua de luni 2 ianuarie. 

Citește și: Numărul tentativelor de suicid au crescut de sărbători. Un tânăr s-a aruncat de la etajul unui mall din Timișoara

”Zilele de 23 ianuarie, 2 iunie şi 14 august 2023 fiind stabilite ca zile libere, instituţiile publice şi autorităţiile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 28 februarie 2023, 30 iunie 2023, respectiv 31 august 2023, potrivit planificărilor stabilite", se arată în Nota de fundamentare a proiectului.

 

Nu toți angajații vor beneficia de o zi liberă

Noua măsură se aplică doar bugetarilor, adică angajaților din instituţiile publice şi autorităţiile publice, precum și celor din companiilor deținute de stat.

Elevii vor avea, de asemenea, o zi liberă în plus în datele stabilite de guvern.

zile libere

Noi zile libere pentru elevi în 2023

[Sursa foto: Facebook]

În ceea ce priveşte locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii, dispoziţiile proiectului de act normativ nu se aplică.

Citește și: Când pică Paştele în 2023? De mult nu a mai fost așa!

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

De asemenea, dispoziţiile prezentului proiect de act normativ nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 23 ianuarie, 2 iunie şi 14 august 2023 şi nici participanţilor în aceste procese.

Zile libere și mini-vacanțe în 2023

În 2023 vor fi 15 zile libere legale, dintre care 12 vor fi în timpul săptămânii. La acestea se adaugă cele trei zile libere pentru bugetari, respectiv 23 ianuarie, 2 iunie și 14 august.

1 ianuarie – Anul Nou

2 ianuarie – Anul Nou

23 ianuarie- (doar pentru bugetari)

24 ianuarie – Ziua Unirii Pricipatelor Române

14 aprilie – Vinerea Mare

16 aprilie – Prima zi de Paște

17 aprilie – a doua zi de Paște

1 mai – Ziua Muncii

1 iunie – Ziua Copilului

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

2 iunie- doar pentru bugetari

4 iunie – Rusalii

5 iunie- A doua zi de Rusalii

14 august- doar pentru bugetari

15 august – Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie – Sfântul Andrei

1 decembrie – Ziua Națională a României

25 decembrie – Prima zi de Crăciun

26 decembrie – a doua zi de Crăciun


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si