Premierul Ludovic Orban a cerut ca şi contractele de leasing să fie prevăzute în document

Premierul Ludovic Orban i-a cerut ministrului Finanţelor, Florin Cîţu, ca şi contractele de leasing să fie prevăzute în actul normativ, ca o facilitate necesară pentru firmele de transport afectate grav de criza generată de coronavirus.

Guvernul s-a reunit, joi, în şedinţă la Palatul Victoria, unul dintre actele normative care urmează a fi dezbătute fiind Ordnanţa de Urgenţă privind posibilitatea amânării ratelor.

Citeste si: Adrian Streinu-Cercel: 188 de persoane cu Covid-19 în Bucureşti, cele mai multe în Sectorul 2

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Ludovic Orban l-a întrebat pe ministrul Finanţelor dacă este pregătit cu proiectul de OUG privind ratele la bănci.

"Da, domnule premier, suntem pregătiţi cu ordonanţa pentru credite acordate de instituţii de credit şi instituţii financiare nebancare anumitor categorii de debitori", a răspuns Cîţu.

Citeste si: Klaus Iohannis: Am semnat decretul de numire a noului ministru al Sănătății

Premierul a menţionat că sunt vizate persoane fizice, persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale.

Perioada pe care se suspendă plata ratelor este de până la nouă luni.

"Insist să fie expres prevăzute şi verificaţi dacă sunt prevăzute contractele de leasing, pentru că ştim foarte clar că unul dintre sectoarele foarte afectate este sectorul transporturilor şi foarte multe companii care temporar întâmpină dificultăţi, dar care îşi vor relua activitatea pe măsură ce se normalizează traficul de marfă(...) au nevoie de această facilitate pentru a puta să opereze în continuare", a spus Orban.

Citeste si: Indicele ROBOR, scădere accentuată! Veste bună pentru români vine de la BNR. La ce nivel a ajuns indicele după scăderea dramatică


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si