Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a anunțat miercuri că Executivul UE va propune o serie de măsuri pentru reducerea consumului de energie, cum ar fi o ţintă obligatorie privind reducerea utilizării de electricitate în perioadele de consum de vârf.

Citeste si: Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susținut în continuare de "contestatarii" de la PSD. Moțiunea de cenzură, respinsă

O primă propunere discutată la nivelul Comisiei Europene vizează o reducere inteligentă a cererii de electricitate.

În acest sens, Executivul comunitar va propune o ţintă obligatorie privind reducerea utilizării de electricitate în perioadele de consum de vârf şi va colabora cu statele membre pentru atingerea acestei ţinte.

Ce măsuri de economie energetică va propune Guvernul României 

Guvernul are joi o primă discuție cu privire la zone în care ar putea acționa pentru reducerea consumului de energie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Comisia Europeană analizează posibilitatea de a cere statelor membre planuri de reducere a consumului de energie electrică. Pe lângă asta, a fost discutat un acord voluntar al statelor de a reduce cu 15 la sută consumul de energie electrică.

Citeste si: Nicolae Ciucă: ”Aprobăm astăzi planul pentru iarnă. Cetăţenii vulnerabili vor menţine acelaşi cost la plata energiei şi a gazelor, nu cred că trebuie să îşi facă probleme”

Aceste teme vor fi discutate de miniştrii energiei din ţările Uniunii Europene la reuniunea extraordinară convocată la Bruxelles în 9 septembrie, unde, de asemenea, se va discuta despre posibilitatea decuplării preţului gazelor de cel al energiei electrice și de impunerea unui plafon al prețului la gaze

Ce acte normative mai adoptă azi Guvernul Ciucă

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de joi, un proiect de ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri pentru proiectele de infrastructură de transport, proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii de management integrat al deşeurilor, proiectele privind îmbunătăţirea sistemului de răspuns la risc şi proiectele privind investiţii în infrastructuri spitaliceşti, finanţate din fonduri externe nerambursabile.

Potrivit notei de fundamentare, proiectul de act normativ are în vedere crearea cadrului legal care să permită derularea fără întrerupere a proiectelor de infrastructură de transport şi de dezvoltare a infrastructurii de management integrat al deşeurilor finanţate din fonduri europene. 

"Urmare a adoptării prezentului act normativ, proiectele de transport, proiectele pentru dezvoltarea infrastructurii de management integrat al deşeurilor, proiectele privind îmbunătăţirea sistemului de răspuns la risc şi proiectele de investiţii în infrastructura spitalicească şi ambulatorie finanţate prin Programului de Transport, Programului Dezvoltare Durabilă şi Programului de Sănătate din cadrul priorităţilor de finanţare prezentate mai sus vor putea fi demarate până la aprobarea formală a celor trei programe de către Comisia Europeană", se mai spune în document. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si