Close sidebar
Close sidebar

Guvernul discută majorarea pedepselor pentru crimă, viol şi răpire

Guvernul discută, marţi, în primă lectură, un proiect privind majorarea pedepselor pentru fapte grave şi deosebit de grave - omor, viol, răpiri, infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale în cazul minorilor, a anunţat premierul Viorica Dăncilă.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

    „În şedinţa de astăzi, vom discuta în primă lectură mai multe măsuri pentru descurajarea criminalităţii şi pentru protecţia vieţii şi siguranţei cetăţenilor. Pentru faptele grave şi deosebit de grave: omorul, violul, răpirile, infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale ale minorilor, trebuie aplicate pedepse mai mari. Pentru omor calificat vom creşte pedeapsa minimă la 20 de ani, iar pentru viol pedepsele vor fi mai aspre şi vor fi cuprinse între 5 şi 12 ani.

    Citeste si: Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, anunț de ultimă oră

    Pentru forma agravantă a acestei infracţiuni, de exemplu, dacă victima este un minor, pedeapsa va fi între 7 şi 15 ani. De asemenea, stabilim o incriminare mai aspră pentru infracţiunea de lipsire de libertate. Va fi incriminată distinct ca variantă agravantă fapta săvârşită prin răpire, ce va fi pedepsită cu închisoare de la doi la opt ani.

    În cazul în care lipsirea de libertate are drept consecinţă moartea victimei, pedeapsa aplicată va fi până la 18 ani de închisoare.

    Citeste si: Andrei şi-a ucis mama şi surioara de 11 ani, la Verona. Veste bombă în acest caz

    Având în vedere majorarea limitelor de pedeapsă, prin aplicarea regulilor concursului de infracţiuni se poate ajunge la aplicarea detenţiunii pe viaţă nu doar pentru omorul calificat”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern.

    Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

    Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

    Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

    Citește-ne pe

    Clipul zilei
    Te-ar putea interesa si
    NOUTĂȚI