Parisul ”doreşte ca Germania să nu-şi închidă complet frontiera” cu Franţa şi îndeamnă, la un post de radio, ”o concertare” în vederea evitării acestui scenariu.

Decizia Germaniei în privința închiderii frontierei cu Franța

”Dacă Germania îşi restrânge şi mai mult circulaţia” în Franţa, ”aş dori să definim împreună excepţii cât mai larg posibile. Avem două preocupări majore: transportul rutier şi muncitorii frontalieri.

Pentru aceste persoane, este o chestiune de capacitatea de a munci şi a-şi câştiga traiul”, menționează Clément Beaune.

”Vom face totul pentru a discuta să nu existe nicio decizie care să nu fie coordonată, pentru ca să nu existe surprize neplăcute”, a precizat el, anunţând că urma să discute luni cu miniştrii-preşedinţi ai celor trei landuri germane care se învecinează cu Franţa.

Întrebat despre îngrijorările Parisului, Guvernul german a transmis luni că ”va continua să observe cu precizie situaţia (sanitară), pentru a evalua în mod continuu măsurile în lupta împotriva pandemiei” covid-19.

”Controale consolidate vizând ţările de la frontieră nu sunt normalitatea şi sunt impuse doar pe o perioadă determinată, în funcţie de condiţiile legate de ameninţarea variantelor” virusului SARS Cov-2, a afirmat un purtător de cuvânt al Guvernului german, Steffen Seibert, care evocă măsuri ”de ultim recurs”.

Guvernul german dorește închiderea frontierei cu Franţa din cauza noilor variante COVID-19
Guvernul german dorește închiderea frontierei cu Franţa din cauza noilor variante COVID-19

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: MAE: „Începând de sâmbătă, toţi cetăţenii străini care călătoresc în această ţară trebuie să prezinte, la frontieră, un test PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu SARS-CoV-2”

Controalele de la frontiere cu Moselle vor continua

Controalele la frontiera cu Moselle nu sunt excluse, însă se va face totul pentru a se evita perturbarea muncitorilor transfrontalieri, a dat asigurări Tobias Hans, conducătorul conservator al micului land Saarland, situat în sud-vestul Germaniei şi care se învecinează cu Franţa.

Ei ar putea circula în baza prezentării unui test negativ, a subliniat el.

Având în vedere decizia germană de a-şi închide o parte a frontierelor cu Cehia şi Tirolul austriac, ”nu cred că a existat o dezbatere cu Comisia Euroepană (CE)”, a explicat Clément Beaune.

”Comisia a amintit, pentru că o vreme ne-am coordonat măsurile europene, să definim reguli comune, un cadru, că acest lucru nu este conform cadrului european. A avut loc o discuţie ieri între comisarul european de resort şi ministrul german, pentrtu a se explica”, a mai adăugat el.

Controalele impuse de Germania duminică au condus luni la formarea unor cozi de aşteptare la frontiera cu Cehia, scrie presa germană.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Ministerul german de Interne a anunţat că s-au eefctuat 10.000 de controale până luni dimineaţa, dintre care jumătate s-au soldat cu respingeri.

O listă de profesionişti autorizaţi să treacă frontiera a fost stabilită, subliniază ministerul german, care dă asigurări că lucrează la ”soluţii pe măsură”, care să ţină cont de realitatea de la frontieră.

Citeste si: Noi reguli pentru intrarea în Franța. Valabile la toate persoanele de peste 11 ani


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si