Germania a fost reticientă în vederea impunerii vaccinării obligatorii din teama de a nu agrava lipsa de personal, dar țara se confruntă cu o creștere explozivă a numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

Citeste si: Părinții vând testele de salivă primite de la școală, pe internet. Cât costă un astfel de kit

Ce prevede proiectul de lege

Partidul Liberal Democrat (FDP), Partidul Social Democrat (SPD) şi Partidul Verzilor urmează să formeze miercuri un nou guvern vrea să prezinte proiectul de lege în această săptămână. Potrivit proiectului, angajații din domeniul medical, dar și angajații din azilele de bătrâni ar trebui să dovedească că sunt vaccinați, recuperați după infecția cu COVID-19 sau să justifice un act medical care să ateste că nu pot fi vaccinați, până pe 15 martie.

Autoritățile germane intenționează să vaccineze sau să ofere rapel pentru 30 de milioane de persoane înainte de Crăciun. Totodată, proiectul de lege acordă medicilor veterinari, stomatologilor și farmaciștilor permisiunea de a vaccina.

Citeste si: VIDEO|Mutația Omicron a ajuns în România. Care sunt noile măsuri impuse

Măsuri de lockdown dacă va fi necesar

Proiectul de lege extinde până pe 15 februarie măsurile ce permit landurilor federale să impună măsuri de lockdown dacă va fi necesar. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: A murit legenda muzicii bossa nova, Sergio Mendes. Toată lumea îl cunoștea pentru hitul „Mas Que Nada”- antena3.ro

Angela Merkel a făcut un nou anunț. Cancelarul Germaniei anunţă un proiect de lege în vederea vaccinării obligatorii începând din februarie sau martie. 

Cancelarul german în exerciţiu Angela Merkel anunţă joi noi restricţii radicale- o cvasi plasare în carantină- împotriva populaţiei germane nevaccinate împotriva covid-19. Anunțul a venit în urma unei întâlniri cu viitorul cancelar Olaf Scholz şi conducătorii celor 16 landuri germane, relatează BBC News şi AFP. 

Merkel anunţă, de asemenea, că vaccinarea obligatorie urmează să fie impusă în întreaga Germanie, începând din februarie sau martie 2022, în urma unei dezbateri în Parlament.

Citeste si: Rafila a anunțat că persoanele din state terţe vor trebui să prezinte un test PCR la intrarea în ţară, nu mai vechi de 48 de ore. Noile măsuri implementate

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si