Premierul Nicolae Ciucă a explicat că prin noile măsuri se doreşte limitarea risipei de energie, pentru că altfel "se ajunsese să nu mai ţinem cont de cât de mult consumăm, pentru că se compensează de la stat".

Premierul a fost întrebat de ce Guvernul a scăzut plafonul pentru consumatorii casnici. El a răspuns: "În calitate de prim-ministru trebuie să lămuresc acest subiect.

Mai întâi, măsurile care au fost luate prin ordonanță au un obiectiv foarte clar: protejarea cetățenilor și a economiei. S-a vorbit, s-a dezbătut că românii vor fi afectați. Nu este adevărat".

Nicolae Ciucă: "Oamenii vor plăti la fel"

Nicolae Ciucă a explicat că s-a înțeles greșit aplicarea noilor reglementări. În spatele modificărilor care urmează să intre în Parlament se află dorința de a economisi energia.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Am menținut prețul pe care îl va plăti fiecare cetățean în conformitate cu consumul pe pragurile care au fost stabilite prin Ordonanța 27 și al doilea prag pentru care avem un cost de 0,80 lei, vorbim de segmentul de consum între 100 și 300 de kWh, a rămas același, cu specificația că, în conformitate, cu recomandările Uniunii Europene pentru a putea să diminuăm risipa s-a scăzut acel prag de 15% din numărul de kilowați.

Practic, oamenii vor plăti la fel, cu specificația că probabil cei care depășesc 255kwh până la nivelul acela vor plăti cuantumul despre care am vorbit, 0,80 lei", a spus premierul potrivit unui  comunicat al Executivului.

Citeste si: VIDEO- Măsurile prevăzute în OUG pe energie. Scade pragul de consum pentru prețurile plafonate la energie

Prim-ministrul a explicat că Guvernul a păstrat plafonul: "S-a înţeles oarecum greşit şi pentru IMM-uri pentru că s-a interpretat că se scade din cuantumul numărului de kWh consumaţi acel procent de 15%. Discutăm de o reducere cu 15% a compensării pentru număr de kWh în comparaţie cu cel similar lunii din anul anterior. Deci nu este vorba de consumul de acum, ci de faptul că, dacă anul trecut au consumat 100 kWh, anul acesta vor fi compensaţi 85 kWh".

"Adică este o măsură prin care se doreşte limitarea risipei de energie, pentru că altfel se ajunsese să nu mai ţinem cont de cât de mult consumăm, pentru că se compensează de la stat", a mai spus Ciucă.

Întrebat dacă face acasă economie la consumul de energie, Ciucă a precizat că şi-a pus şi becuri economice şi panouri solare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si