Așa-numita "Ordonanță trenuleț", care precede în fiecare an proiectul bugetului de stat, vine cu noi surprize și încălcări ale promisiunilor anterioare venite de la Guvern.

Citește și: Salariile profesorilor nu mai cresc cu 13% în ianuarie 2024! Lovitură sub centură din partea Guvernului

Astfel în Ordonanţa apărută pe surse de la Ministerul de Finanțe, conține majorarea salariilor aleşilor locali cu 5% din ianuarie 2024.

Ministrul Finanțelor Publice, Marcel Boloș a confirmat că, spre deosebire de procentajul de creștere indicat greșit pentru salariile profesorilor, aici nu mai este vorba de vrei "eroare materială".

„Decizia în coaliție a fost ca salariile demnitarilor publici locali să fie majorate cu cei 5%. Demnitarii rămân în continuare pe loc. Aleșii locali sunt cei care beneficiază de această majorare. Este o decizie a coaliției de guvernare”, a declarat Marcel Boloș la Digi 24.

Demnitarii locali, salarii mai mari de la 1 ianuarie 2024

Guvernul majorează în schimb cu 5% salariile primarilor, viceprimarilor, presedinţilor de consilii judetene şi vicepreşedinţilor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Prin derogare de la prevederile art. 13 alin. (1) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu data de 1 ianuarie 2024, indemnizaţiile lunare pentru funcţiile de demnitate publică locală şi funcţiile asimilate acestora, prevăzute în anexa nr. IX litera C la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, se majorează cu 5% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023", se mai arată în OUG.

Proiectul de OUG poate fi văzut mai jos.

Marcel Ciolacu: Nu cresc salariile demnitarilor

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, luni dimineața, că salariile tuturor bugetarilor se vor majora cu 5%, mai puțin în cazul demnitarilor.

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că începând cu anul viitor, salariile funcționarilor vor crește cu 5%, însă demnitarii nu vor primi această majorare.

Se amână pensiile speciale pentru aleșii locali pentru 2025?

Dacă Guvernul nu ia o decizie contrară în noiembrie sau decembrie, un articol controversat din Codul administrativ va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024 și va aduce mii sau zeci de mii de noi pensii speciale!

Este vorba de articolul 210 care prevede în mod expres pensii speciale pentru aleșii locali- primari, viceprimari, șefi și adjuncți de consilii județene.

Acest privilegiu pentru baronii locali a fost instituit în decembrie 2015 de majoritatea parlamentară de atunci, PSD-ALDE-UDMR și aplicarea sa a fost amânată succesiv, an de an.

În proiectul de Ordonanță-trenuleț se prevede o amânare a aplicării acestui articol până în 2025. Rămâne de văzut cum va fi votat documentul în forma finală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si