Close sidebar
Close sidebar

Guvernul majorează salariile baronilor locali - primari, viceprimari, șefi de consilii județene. Ministrul de Finanțe, anunț de ultim moment

Coaliția de guvernare PSD-PNL își pregătește terenul pentru anul electoral și acordă salarii mai mari din ianuarie 2024 pentru aleșii locali, la doar două zile după ce premierul Marcel Ciolacu a declarat public că nu vor crește salariile demnitarilor, ci doar al funcționarilor publici.

Razvan Ilie,

Marcel Ciolacu a declarat că nu cresc salariile demnitarilor

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Așa-numita "Ordonanță trenuleț", care precede în fiecare an proiectul bugetului de stat, vine cu noi surprize și încălcări ale promisiunilor anterioare venite de la Guvern.

Citește și: Salariile profesorilor nu mai cresc cu 13% în ianuarie 2024! Lovitură sub centură din partea Guvernului

Astfel în Ordonanţa apărută pe surse de la Ministerul de Finanțe, conține majorarea salariilor aleşilor locali cu 5% din ianuarie 2024.

Ministrul Finanțelor Publice, Marcel Boloș a confirmat că, spre deosebire de procentajul de creștere indicat greșit pentru salariile profesorilor, aici nu mai este vorba de vrei "eroare materială".

„Decizia în coaliție a fost ca salariile demnitarilor publici locali să fie majorate cu cei 5%. Demnitarii rămân în continuare pe loc. Aleșii locali sunt cei care beneficiază de această majorare. Este o decizie a coaliției de guvernare”, a declarat Marcel Boloș la Digi 24.

Demnitarii locali, salarii mai mari de la 1 ianuarie 2024

Guvernul majorează în schimb cu 5% salariile primarilor, viceprimarilor, presedinţilor de consilii judetene şi vicepreşedinţilor.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

"Prin derogare de la prevederile art. 13 alin. (1) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu data de 1 ianuarie 2024, indemnizaţiile lunare pentru funcţiile de demnitate publică locală şi funcţiile asimilate acestora, prevăzute în anexa nr. IX litera C la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, se majorează cu 5% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023", se mai arată în OUG.

Proiectul de OUG poate fi văzut mai jos.

Marcel Ciolacu: Nu cresc salariile demnitarilor

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, luni dimineața, că salariile tuturor bugetarilor se vor majora cu 5%, mai puțin în cazul demnitarilor.

Premierul Marcel Ciolacu a explicat că începând cu anul viitor, salariile funcționarilor vor crește cu 5%, însă demnitarii nu vor primi această majorare.

Se amână pensiile speciale pentru aleșii locali pentru 2025?

Dacă Guvernul nu ia o decizie contrară în noiembrie sau decembrie, un articol controversat din Codul administrativ va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2024 și va aduce mii sau zeci de mii de noi pensii speciale!

Este vorba de articolul 210 care prevede în mod expres pensii speciale pentru aleșii locali- primari, viceprimari, șefi și adjuncți de consilii județene.

Acest privilegiu pentru baronii locali a fost instituit în decembrie 2015 de majoritatea parlamentară de atunci, PSD-ALDE-UDMR și aplicarea sa a fost amânată succesiv, an de an.

În proiectul de Ordonanță-trenuleț se prevede o amânare a aplicării acestui articol până în 2025. Rămâne de văzut cum va fi votat documentul în forma finală.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI