În cadrul şedinţei de Guvern de miercuri, premierul, miniştrii şi restul participanţilor au purtat masca de protecţie. Conform purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, este o măsură implementată la nivelul instituţiei.

Guvernul recomandă purtarea măștii în spații aglomerate

Dan Cărbunaru a precizat că în acest moment purtarea măştii este doar o măsură de prevenţie, iar Executivul va continua să recomande purtarea măştii în spaţiile aglomerate şi în interior. 



"Orice măsură de prevenţie din seria celor care au fost deja menţionate şi utilizate, până la urmă, nu doar în România, oriunde în lume, sunt bine-venite, orice astfel de măsuri: purtatul măştii în spaţiile aglomerate, că vorbim de mijloacele de transport în comun sau încăperi unde nu se asigură acea distanţă minimă, mai ales că specialiştii vorbesc acum despre faptul că, deşi nu este la fel de periculoasă ca variantele anterioare, şi această formulă care tinde să devină predominantă este destul de contagioasă, din ce în ce mai contagioasă”, a afirmat Cărbunaru, după şedinţa de guvern, întrebat în legătură cu faptul că membrii Executivului au purtat masca de protecţie.

Citeste si: Ministrul Sănătăţii, anunţ important privind măsurile de prevenire în valul 6 de COVID-19

"Se va menţine această recomandare implementată la nivelul Guvernului, ceea ce e valabil şi pentru alte categorii de spaţii aglomerate, în special, revin asupra mijloacelor transport în comun, chiar astăzi – şi domnul ministru al sănătăţii sublinia acest lucru”,

a adăugat Cărbunaru.

Citeste si: Măsurile luate de Ministerul Sănătății pentru limitarea cazurilor de Covid-19

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Cărbunaru a explicat faptul că nu „sunt obligaţii”, pentru că nu e un cadru legal privind purtarea măştii în interior.

Aproape 10.000 de cazuri de infectare

Miercuri, 27 iulie, au fost anunţate aproximativ 10.000 de infectări în România. De asemenea, în secţiile ATI sunt internate 233 de persoane.

Citeste si: Cum se manifesta mutația Centaurus a virusului SARS-CoV-2. Noua varianta COVID-19 creează îngrijorare în întreaga lume

Ministrul Sănătăţii a precizat faptul că am ajuns la 44.000 de cazuri de COVID-19 într-o săptămâna, estimând că  săptămâna viitoare se vor înregistra 70.000 de cazuri.

Citeste si: Afecțiunile care rămân după infectarea cu Covid-19. Dr. Beatrice Mahler: „Este surprinzător!”

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si