După ce prețurile la benzină și motorină au scăzut semnificativ, se renunță la compensarea de 50 de bani pe litru la carburanți.

"Am identificat o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani aplicată direct la pompă. Apilicăm această decizie, o măsură ce a fost adoptată și de alte țări. Implică atât responsabiltatea guvernului, cât și a companiilor din industria petrolieră.(...)

Citește și: Vești bune în țara noastră. Categoria de ajutoare care cresc din anul 2023

Compensarea va fi evidențiată pe fiecare bon fiscal. Valoarea pachetului va fi de 2 miliarde lei, jumătate urmând a fi asigurați de la bugetul de stat. Păstrăm ținta de investiții de 7% din PIB", așa suna anunțul făcut de Nicolae Ciucă în luna iunie a acestui an, pe fondul creșterii rapide a prețurilor. Inițial, compensarea de 50 de bani a fost făcută pe trei luni, iar mai apoi a fost prelungită până la finalul acestui an.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Anunț neașteptat despre ajutoarele în bani din 2023 pentru pensionari

Începând de la 1 ianuarie 2023, una dintre măsuri este că accizele vor fi micșorate.

Cel mai mic preț benzină, în a doua zi de Crăciun, a fost de 5.93 lei, iar cel mai mic preț motorină de 7.11 lei.

Citește și: VIDEO- Scăderi de prețuri. ROBOR a ajuns la cel mai mic nivel din ultimele luni, iar combustibilul s-a ieftinit

Vești bune în țara noastră. Categoria de ajutoare care cresc din anul 2023

Vești bune pentru români în anul ce urmează. Conform autorităților, o categorie de ajutoare ar putea crește din 2023. Oamenii se vor bucura de bani în plus.

Un proiect de lege ajuns pe masa Senatului  prevede ca românii să primească de la 1 ianuarie mai mulți bani sub forma ajutoarelor pentru combustibilii solizi sau petrolieri.

Proiectul nu a fost încă aprobat și se află în dezbatere.

Citește și:  Salariile bugetarilor cresc pe bandă rulantă. Venituri de 9.300 în prefecturi

Parlamentarii iau în calcul să mărească ajutoarele pentru combustibilii solizi sau petrolieri. De la 320 de lei, suma care se oferă în prezent, să ajungă la 1.000 de lei. Aceste ajutoare variază în funcție de sistemul de încălzite utilizat. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si