Ieri, site-ul Hromadske a indicat pe Twitter că a pierdut contactul cu jurnalista sa Victoria Roschina. Reporters Sans Frontières a distribuit mesajul Hromadske.

Guvernul ucrainean susține că o jurnalistă ar fi fost răpită de armata rusă

"Jurnalista noastră Victoria Roschina este probabil captivă la ocupanţii ruşi. Ea a filmat videoclipuri şi a scris articole din punctele fierbinţi din estul şi sudul Ucrainei în toate zilele războiului ruso-ucrainean. Pe

12 martie nu am putut lua legătura cu Victoria. Potrivit martorilor, pe care nu îi putem numi din motive de securitate, în acel moment jurnalista se afla în Berdeansk, ocupat temporar. Pe 16 martie, am aflat că în ajun (probabil 15 martie) Victoria Roschina a fost reţinută de FSB. Acum nu se ştie nimic despre locul unde se află", acesta fiind mesajul publicaţiei pe Facebook.

Citeste si: O echipă de la Comisia Europeană vine la București pentru a discuta despre decontarea cheltuielilor cu refugiații

"Îndemnăm comunitatea ucraineană şi internaţională să ofere informaţii pentru eliberarea jurnalistei Victoria Roschina", a fost apelul publicaţiei Hromadske. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De asemenea, Statul major al Ucrainei susţine că peste 14.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi în primele trei săptămâni de la invazia Moscovei în ţară, relatează BBC.

Ucrainenii au distrus 95 de avioane de luptă ruse și 115 elicoptere

Citeste si: Rusia a folosit rachete hipersonice pentru a distruge un depozit de armament din vestul Ucrainei

Forţele armate ucrainene mai precizează că au distrus 95 de avioane de luptă ruse, 115 elicoptere, 72 de sisteme de lansare a rachetelor şi 44 de sistem de apărare aeriană, potrivit EFE. Ucrainenii susţin că au distrus şi 1.470 de vehicule blindate de luptă, 60 de rezervoare de combustibil şi 11 vehicule speciale.

Într-o actualizare operaţională, oficialii ucraineni au declarat că aproximativ 14.400 de soldaţi ruşi au fost ucişi.

Citeste si: Câți refugiați ucraineni au intrat în România în ultimele 24 de ore?

Potrivit Statului Major, Moscova a pierdut o cantitate imensă de echipamente militare, inclusiv aproximativ 60 de tancuri şi peste 100 de avioane de luptă şi elicoptere. Tototaă, BBC menționează că nu poate verifica independent afirmaţia, chiar dacă surse de informaţii occidentale au sugerat că aproximativ 7.000 de soldaţi au fost ucişi şi între 14.000 şi 21.000 au fost răniţi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si