Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Guvernul va acorda 15.000 de lei sprijin financiar pentru creșterea natalității

Cuplurile care își doresc copii vor primii din partea Guvernului 15.000 de lei pentru proceduri de fertilizare în vitro.

Andreea Albu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Programul naţional de susţinere a cuplurilor şi a persoanelor singure pentru creşterea natalităţii în România a fost discutat în şedinţa de Guvern de miercuri. Documentul iniţiat de Ministerul Familiei şi Tineretului prevede acordarea de sprijin financiar de la 1 octombrie pentru 2.500 de cupluri sau persoane singure. 

Vor putea aplica femeile cu vârste între 20-45 ani

Aceştia vor avea nevoie de recomandare din partea unui specialist pentru a urma procedurile necesare. De asemenea, trebuie să fie cetăţeni români, iar intervenţiile vor avea loc pe teritoriul naţional. 

Vor putea aplica femeile cu vârsta între 20 și 45 de ani.

Vârsta a fost crescută de la 40 de ani.

Citeste si: Trei români s-au bătut cu polițiștii italieni la Milano, după ce au încercat să fugă de un control

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Pentru fiecare procedură desfășurată într-o unitate sanitară autorizată, statul deconteaza maximum 15.000 de lei. În plus, acest ajutor poate fi oferit doar pentru cel mult trei proceduri în fiecare an.

Citeste si: Klaus Iohannis: Scopul pe care îl urmărim este să avem un învăţământ de înaltă calitate, indiferent de limba maternă

De la anul vor putea fi decontate 10.000 de proceduri, însă până atunci fondurile actuale permit doar decontarea a 2500.

România se confruntă cu o scădere a populației

Alături de Bulgaria şi Ucraina, România se află în topul clasamentului dezastrului demografic. 

Citeste si: O fetiță de trei ani a fost lovită de o mașină pe trotuar

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a spus miercuri la Guvern că anul trecut s-au născut cei mai puțini copii, 180.000, iar anul acesta cu 20% mai puțin și că dincolo de scăderea natalității mai e și o problemă de sănătate- infertilitatea.

Citeste si: Vladimir Putin face noi declarații războinice la adresa Occidentului

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Sunt cauze multiple pentru care tinerii din Romînia ori amână momentul în care decid să aibă copii, ori de cele mai multe ori situația financiară este cea care îi împiedică să decidă să aibă copii, sau dacă au unul renunță să mai aibă 2 sau 3 copii, dar în ultimii ani există și o altă mare problemă legată de domeniul sănătății, și anume infertilitatea. Unul din 5 cupluri din Romînia este infertil.

Sunt date furnizate de către specialiști și toate statele europene fac eforturi pentru a susține cuplurile căsătorite sau nu sau femeile care suferă de această afecțiune și anume infertilitatea și sunt în imposibilitatea de a-și plăti aceste tratamente care sunt destul de costisitoare.” , a declarat miercuri Gabriela Firea.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI