Close sidebar
Close sidebar

Guvernul va oferi 500 de lei lunar celor care raman someri din cauza virusului pestei porcine

Guvernul va oferi sprijin lunar de 500 de lei timp de sase luni persoanelor care raman fara locurile de munca pe care le ocupau in ferme si societati comerciale care desfasurau activitati in sectorul cresterii porcilor si care au fost afectate de virusul pestei porcine, a anuntat joi premierul Viorica Dancila.

M. P.,


DISTRIBUIE
acest articol

„Asa cum s-a decis in urma cu doua saptamani, adoptam o OUG prin care stabilim noi masuri de sprijin pentru cei care au avut de suferit din cauza virusului pestei porcine africane. Venim astfel in sprijinul persoanelor care isi pierd locurile de munca detinute in societati comerciale care desfasoara activitati in sectorul cresterii porcilor. Concret, vom oferi o compensatie financiara neimpozabila, in valore de 500 de lei pentru fiecare persoana care si-a pierdut locul de munca din fermele afectate de pesta porcina africana”, a anuntat joi premierul Viorica Dancila, la inceputul sedintei de Guvern.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Potrivit premierului, sprijinul financiar se va acorda lunar, timp de sase luni, incepand cu data incetarii contractului individual de munca, pe langa indemnizatia de somaj si despagubiri.

„Consider ca este nevoie de acest ajutor complementar celorlalte masuri de sustinere financiara pentru acest sector, precum si celor pentru combaterea raspandirii virusului. Prin rectificarea bugetara am asigurat deja numeroase resurse financiare pentru plata despagubirilor, dar si pentru achizitia de materiale destinate controlului si combaterii raspandirii virusului”, a explicat Dancila.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI