Guvernul vrea sa promoveze alimentatia sanatoasa in scoli. Ce presupune proiectul
Guvernul a decis ca elevii din clasele I-VIII sa mearga in vizite la ferme sau statiuni de cercetare pomicole si legumicole in vederea promovarii alimentatiei sanatoase pentru copii, in cadrul unui program finantat din fonduri nationale si europene, relateaza News.ro. De asemenea, elevii din invatamantul primar si gimnazial vor primi si anul scolar viitor fructe la scoala.
Valoarea totala a programului este de aproximativ 66 de milioane de lei. in anul scolar 2016-2017, vor fi acordate gratuit mere, in limita aceleasi valori de 0,37 lei/elev, ca si in anul precedent, pentru o perioada de maximum 88 de zile de scolarizare.
„Programul va fi implementat de Ministerul Agriculturii, prin APIA, alaturi de consiliile judetene. Astfel, in anul scolar 2016-2017 vor fi acordate gratuit mere pentru o perioada de 88 de zile de scolarizare.
Conform datelor comunicate de Ministerul Educatiei beneficiaza de aceasta facilitate 1.760.000 de elevi din clasele pregatitoare si I-VIII din invatamantul public si privat autorizat si acreditat”, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu.
De asemenea, Liviu Iolu a anuntat ca Executivul analizeaza si extinderea programului pentru prescolari.
Pentru a se incuraja alimentatia sanatoasa vor fi organizate vizite la ferme pomicole/legumicole, la statiuni de cercetare pomicola/legumicola, la zilele recoltei, expozitii, targuri sau alte evenimente si/sau activitati similare, organizarea de concursuri tematice legate de consumul de fructe si/sau legume, inclusiv degustarea de
fructe si/sau legume, cu acordarea de premii.
De asemenea, vor avea loc activitati de gradinarit la nivelul scolii si zile tematice dedicate consumului de fructe si legume.
Guvernul a transmis ca fondurile UE alocate Romaniei pentru acest an scolar sunt de 6.869.985 euro, iar rata de cofinantare este de 89%. Masurile adiacente distributiei de fructe sunt eligibile pentru sprijinul financiar al Uniunii Europene si trebuie sa se incadreze valoric in limita a 15% din alocarea finala a fiecarui stat membru.
Astfel, bugetul total al programului este de aproximativ 66 milioane lei, din care 31,6 milioane lei provenite din fonduri UE si 34,4 milioane lei reprezinta co-finantare publica si cheltuieli, altele decat cele eligibile.
Programul Uniunii Europene de incurajare a consumului de fructe in scoli este implementat in Romania incepand din anul 2009-2010, in conformitate cu prevederile OUG nr. 24/2010 privind implementarea programului de incurajare a consumului de fructe in scoli, cu modificarile si completarile ulterioare.
De asemenea, elevii din invatamantul primar si gimnazial vor primi si anul scolar viitor fructe la scoala.Valoarea totala a programului este de aproximativ 66 de milioane de lei. in anul scolar 2016-2017, vor fi acordate gratuit mere, in limita aceleasi valori de 0,37 lei/elev, ca si in anul precedent, pentru o perioada de maximum 88 de zile de scolarizare.
„Programul va fi implementat de Ministerul Agriculturii, prin APIA, alaturi de consiliile judetene.
Astfel, in anul scolar 2016-2017 vor fi acordate gratuit mere pentru o perioada de 88 de zile de scolarizare. Conform datelor comunicate de Ministerul Educatiei beneficiaza de aceasta facilitate 1.760.000 de elevi din clasele pregatitoare si I-VIII din invatamantul public si privat autorizat si acreditat”, a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu.
De asemenea, Liviu Iolu a anuntat ca Executivul analizeaza si extinderea programului pentru prescolari.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Pentru a se incuraja alimentatia sanatoasa vor fi organizate vizite la ferme pomicole/legumicole, la statiuni de cercetare pomicola/legumicola, la zilele recoltei, expozitii, targuri sau alte evenimente si/sau activitati similare, organizarea de concursuri tematice legate de consumul de fructe si/sau legume, inclusiv degustarea de fructe si/sau legume, cu acordarea de premii.
De asemenea, vor avea loc activitati de gradinarit la nivelul scolii si zile tematice dedicate consumului de fructe si legume.
Guvernul a transmis ca fondurile UE alocate Romaniei pentru acest an scolar sunt de 6.869.985 euro, iar rata de cofinantare este de 89%. Masurile adiacente distributiei de fructe sunt eligibile pentru sprijinul financiar al Uniunii Europene si trebuie sa se incadreze valoric in limita a 15% din alocarea finala a fiecarui stat membru. Astfel, bugetul total al programului este de aproximativ 66 milioane lei, din care 31,6 milioane lei provenite din fonduri UE si 34,4 milioane lei reprezinta co-finantare publica si cheltuieli, altele decat cele eligibile.
Programul Uniunii Europene de incurajare a consumului de fructe in scoli este implementat in Romania incepand din anul 2009-2010, in conformitate cu prevederile OUG nr. 24/2010 privind implementarea programului de incurajare a consumului de fructe in scoli, cu modificarile si completarile ulterioare.
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro