Un hacker român, Mihai Ionuț Păunescu, unul dintre creatorii și distribuitori virusului „Gozi”, prin care ar fi furat informații de la un milion de computere din lume, a fost capturat în Columbia. Arestarea a avut loc pe aeroportul El Dorado din Bogota. Românul, alături de alți doi bărbați, au furat date informatice care au creat pagube de milioane de dolari.

Citeste si: A murit înecat în Costa Rica cel mai bogat român în criptomonede. Miliardele sale, pierdute pe veci

Hackerul român a spart computerele NASA

O instanţă federală din New York l-a condamnat, în 2016 la trei ani şi o lună de închisoare pe creatorul virusului informatic "Gozi", care a afectat peste un milion de calculatoare, inclusiv ale NASA, şi a provocat pagube de milioane de dolari. În dosarul respectiv au fost inculpaţi trei cetăţeni din Europa de Est, între care şi românul Mihai Ionuț Păunescu, potrivit Stiridiaspora.ro.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Singura țară din lume care pretinde că a fost ocolită de COVID, în pragul unei "crize uriașe"

Virusul "Gozi", creat în 2007, s-a transformat într-unul din cele mai distructive din istoria informaticii, cu care s-au furat "zeci de milioane de dolari", potrivit autorităţilor citate de EFE. 

După cum a raportat Departamentul de Stat american, acest virus de tip troian a infectat computerele din Statele Unite, Germania, Regatul Unit, Polonia, Franța, Finlanda, Italia și Turcia.

Unele dintre victime sunt multinaționale, bănci și organizații precum NASA.

Românul era supranumit "Virus"

Românul Mihai Ionuţ Păunescu, alias "Virus", ar fi creat şi operat un sistem de servere securizate pentru accesul grupurilor de delincvenţi informatici, între care cel al creatorilor acestui virus.

Virusul a infectat circa 40.000 de calculatoare numai în SUA, inclusiv 160 aparţinând NASA, după cum arată documentele judiciare. Daunele rezultate se ridică la aproximativ 50 milioane dolari.

Sursa


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si