Rebecca este una dintre cele 33 de tinere venite să își vândă hainele care doar ocupă spațiu în dulap. Își dorește să fie mereu la modă, așa că garderoba ei se îmbogățește des cu piese vestimentare noi, iar ideea că cele vechi pot să bucure alte tinere a încântat-o.
Citește și: VIDEO- Magazinele tip outlet sunt la mare căutare! Oamenii aleg să cumpere haine din colecțiile trecute, la un preț mai mic
Rebbeca Manzat, expozant: ”Chiar am avut câteva fete care au venit și mi-au spus: Hei, îmi place foarte mult stilul tău, am văzut poza aceasta cu tine și mi-a plăcut ținuta, și vreau să port hăinuța în combinația respectivă. Am o satisfacție foarte mare că pot să ajut oamenii să își găsească poate, de ce nu, un stil.” Tânăra a reușit să vândă aproape toate hainele pe care le-a adus la târg.
La fel și Maria. Multe dintre rochiile și bluzele expuse aveau încă eticheta pentru că nu au fost purtate niciodată așa că s-au vândut imediat.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citește și: VIDEO- Met Gala 2023. Cum s-au îmbrăcat vedetele la cel mai așteptat eveniment din lumea modei
”Hainele trebuie să-și continue povestea în dulapul altcuiva”
Maria Bader, expozant: ”Având în vedere că mai e fast fashion, cum e pe TikTok 30 de secunde, pe Instagram la fel, din păcate și cu moda e la fel.
Oamenii ca mine cumpără foarte multe lucruri și le lasă în dulap, și de ce nu, să se bucure și alții. Eu am un motto: hainele trebuie să-și continue povestea și de ce nu, în dulapul altcuiva.”
Prețurile au fost modificate, fiecare articol s-a vândut cu câteva zeci de lei, iar expozanții au fost dispuși să negocieze așa că niciun trecător nu a plecat cu mâna goală.
”Am luat o ie albă, lejeră, de vară, a fost dragoste la prima vedere, de obicei cumpăr haine care îmi plac așa, din priviri, fără să o probez.”
Într-o epocă a consumerismului, organizatorii își doresc să-i determine pe oameni să cumpere doar hainele de care au cu adevărat nevoie și să le recicleze atunci când nu le mai poartă.
Teona Gherasim, organizator: ”Ideea asta de sustenabilitate în modă, pentru că este un consum exagerat în materie de haine, cumpărăm obsesiv noi femeile și nu trebuie să ne ascundem după băț,
asta facem, și ideea de a vinde haine la sume modice ține și de socializare, ține și de a ajuta planeta.”