Acesta a fost revansa Simonei Halep in fata Elinei Svitolina, dupa finala de la Roma, din 21 mai.

Jucatoarea din Ucraina a profitat la Foro Italico de o accidentare la glezna a romancei si a castigat cu 4-6, 7-5, 6-1.

Atunci, Halep a trecut de la extaz la agonie, acum a fost randul ucrainencei. Halep are din nou meritul ca nu a cedat si ca nu a fost dezarmata de evolutia stralucitoare pe alocuri a adversarei. A avut rabdare si a jucat inteligent atunci cand a simtit ca Svitolina isi pierde energia si increderea, punand in scena o extraordinara rasturnare de scor.

Simona Halep a fost descumpanita in primul set de agresivitatea si rapiditatea jocului adversarei sale. Svitolina a inceput alert, cu lovituri puternice, bine plasate si cu lungimea potrivita, astfel incat Halep sa fie obligata sa alerge cat mai mult si sa stea cat mai in spate pe teren. Ucraineanca si-a asumat riscuri, a trimis mingea mai mereu catre limitele terenului si, desi a mai gresit tinta, a facut multe puncte direct castigatoare.

Simona Halep a fost obligata la defensiva, la lovirea mingii din pozitii inconfortabile si n-a putut sa raspunda cu aceeasi profunzime a loviturilor, astfel ca rivala ei a venit catre interiorul terenului si a controlat de acolo jocul. in plus, jucatoarea ucraineana a fost mai concentrata in momentele de avantaj, spre deosebire de Halep, care a irosit multe mingi de break.
 

Desi un pic mai putin clar decat a aratat scorul, Svitolina a ajuns la 5-0 si 40-30 pe serviciul romancei, dupa break-uri in ghemurile al doilea si al patrulea. Halep a anulat mingea de set si a aratat semnele revirimentului, castigand trei gehmuri la rand, pe fondul unei scaderi in evolutia adversarei. Svitolina a recuperat apoi un 0-30 si a incheiat setul, cu 6-3, pe propriul serviciu, dupa aproape trei sferturi de ora de joc.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Sportiva din Ucraina a inceput setul al doilea cu break, l-a "dublat" la scorul de 3-1, ajungand apoi la 5-1. Simona Halep a profitat de o noua cadere aparuta in jocul Elinei Svitolina. Halep s-a aparat atent, a acceptat defensiva, dar s-a pozitionat mai bine la minge si a asteptat cu rabdare, atat greseala adversarei, cat si momentul unor lovituri exceptionale, castigatoare. Jucatoarea din Ucraina a inceput sa comita erori, sa-si piarda increderea si luciditatea.

Halep si-a construit revenirea punct cu punct, ghem cu ghem, nepermitandu-i adversarei sa ajunga la mingea de meci. Dupa cinci ghemuri castigate la rand, scorul a ajuns la 6-5 pentru Halep. Partida a devenit dramatica, cu schimburi lungi. Romanca a condus cu 40-0 pe serviciul Elinei, a mai avut o minge de set, dar Svitolina a trimis setul in tie-break. Dupa doua "mini-break-uri", cate unul de fiecare parte, Svitolina a avut minge de meci la 6-5, insa nu a fructificat-o. Romanca a castigat urmatoarele trei puncte si a obtinut egalarea, dupa 8-6 in tie-break si dupa o alta ora de joc.

Demoralizata de avantajul avut si cu o jucatoare pe val dincolo de fileu, Svitolina s-a prabusit definitiv in decisiv. Halep a obtinut al doilea 6-0 la editia din acest an a French Open, dupa cel din meciul cu Daria Kasatkina, si a intrecut-o pe Svitolina in doua ore si sase minute de joc.
 

Calificarea in semifinale este recompensata la Roland Garros cu 530.000 de euro si cu 780 de puncte WTA.

In penultimul act. romanca va evolua cu sportiva ceha Karolina Pliskova, locul 3 WTA si cap de serie numarul 2, care a invins-o in sferturi, intr-o ora si 51 de minute, cu 7-6 (3), 6-4, pe Caroline Garcia din Franta, locul 27 WTA si cap de serie numarul 28.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Simona Halep a fost finalista la editia din 2014, cand a pierdut in ultimul act in fata rusoaicei Maria Sarapova.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si