Halloween 2022. Denumirea de Halloween vine de fapt din expresia englezească all Hallows’ even, care este numele unei sărbători creștine numită All Saints Eve. 

Halloween 2022

Halloween 2022: Idei de costume pentru toate vârstele

Halloween 2022: când va avea loc sărbătoarea?

Halloween-ul este sărbătorit în fiecare an, la 31 octombrie și    datează de la cel mai vechi festival celtic  Samhain,

unde se aprindeau focuri de tabără, iar oamenii purtau costume ritualice cu scopul de a alunga fantomele. Celții credeau că, în ultima noapte din an (aceștia sărbătoreau noul an la 1 noiembrie), limita dintre lumile celor vii și celor morți devenea ușor de trecut.

De-a lungul timpului a avut denumiri precum Allhalloween“, „All Hallows’ Eve“ sau „Saints’ Eve“. Haloween-ul datează din anul 1745 și este tradus „Seara sfinților”. „Hallow“ înseamnă „sfinți“, iar „Even“ înseamnă Eva pentru scoțieni, ulterior prescurtat  în „e’en“ sau „een”.

Citeste si: Spiritul de Halloween, adus în restaurante

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Chiar dacă nu este o sărbătoare pur românească, Halloween-ul a devenit popular în România în ultimii ani, fiind organizate petreceri tematice.

Halloween 2022

Halloween 2022: Idei de costume pentru toate vârstele

Cei care iubesc sărbătoarea celtică se pregătesc cum se cuvine pentru a o întâmpina. Halloween-ul are o dată fixă în întreaga lume, fiind sărbătorit anual în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie, chiar în ajunul sărbătorii creștine occidentale Ziua Tuturor Sfinților (1 noiembrie).

În 2022, Halloween-ul pică într-o zi de luni.

Halloween 2022

Halloween 2022: Idei de costume pentru toate vârstele

Halloween 2022: Idei de costume pentru toate vârstele

Tradiția americană a sculptării dovleacului există încă din 1837, inițial legată de timpul recoltei, nefiind specifică Halloween-ului decât spre sfârșitul secolului al XIX-lea. Totodată, tradiția spune că în noaptea de Halloween,  spiritele trec granița din lumea de dincolo  către lumea noastră.

Citeste si: Halloween în parcul cu dinozauri

Dovlecii sculptați în diverse forme, mai ales în personaje înfricoșătoare, sunt cel mai cunoscut accesoriu al acestei sărbători. În noaptea de Hallowwen, copiii poartă cele mai ciudate și înfricoșătoare costume de sărbători, precum vrăjitori, mumii, schelete sau alte personaje, astfel ei colindă pe la case primind înapoi diferite dulciuri.

Citeste si: Halloween- prăjituri de coșmar


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si