Bebelușul Kfir Bibas are doar 10 luni și este cel mai tânăr ostatic reținut de Hamas. Copilul și familia sa au fost predați unei alte facțiuni militare din Gaza și vor fi mutați în orașul Khan Younis, transmite NY Post.

Citește și: Cum a arătat iadul pentru prizonierii Hamas! Ostaticii eliberați după mai bine de o lună au făcut o descoperire șocantă: Membrii familiei erau morți

Cel mai mic ostatic israelian din Gaza va fi reținut de un grup terorist separat, a susținut un purtător de cuvânt al Forțelor Armate Israeliene (IDF). 

Unsprezece ostatici, inclusiv nouă copii, au fost eliberați luni de Hamas, iar marți este așteptat un nou schimb de prizonieri între cele două tabere beligerante.

Decizia Hamas, act de "tortură psihologică"

Vineri, Israelul şi mişcarea islamistă palestiniană s-au angajat să elibereze în fiecare zi aproximativ zece femei şi copii ostatici în schimbul a de trei ori mai mulţi deţinuţi palestinieni, femei şi tineri sub 19 ani.

Luni, Israelul și Hamas au convenit să-și prelungească armistițiul temporar cu încă două zile, până joi. Statele Unite fac presiuni ca acordul și încetarea focului să continue și după aceste termen-limită.

Armata israeliană a anunțat că băiețelul Kfir Bibas, de 10 luni, cel mai tânăr ostatic capturat de Hamas, și familia sa au fost predați unui alt grup terorist palestinian.

O rudă a familiei a descris gestul neașteptat al Hamas ca fiind „mai multă tortură psihologică”.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Momentul în care micuțul Kfir Bibas a fost răpit, împreună cu mama sa, educatoare de grădiniță, și cu fratele său de 4 ani, a fost filmat pe data de 7 octombrie 2023.

Kfir Bibas ostatic hamas

Kfir Bibas, alături de mama și fratele său de 4 ani, în momentul răpirii de către Hamas

[Sursa foto: Twitter]

De ce refuză liderii militari ai Hamas să-l elibereze pe cel mai tânăr ostatic?

Purtătorul de cuvânt arab al IDF, Avichay Adraee, a dezvăluit luni seară că familia Bibas – inclusiv copilul Kfir, fratele său, Ariel, în vârstă de 4 ani, și părinții lor – sunt ținuți captivi în orașul sudic Khan Younis în urma mișcării tulburătoare a grupării Hamas.

„În închisorile Hamas, copiii sub vârsta de un an care nu au văzut lumina zilei de mai mult de 50 de zile sunt reținuți în continuare”, a scris Avichay Adraee într-o postare pe Twitter/X.

„Hamas îi tratează ca și cum ar fi pradă și uneori îi predau altor organizații teroriste din Fâșia Gaza", a explicat oficialul de la Tel Aviv.

„De exemplu, familia Bibas, cei doi copii cu păr roșu „Roșcații”, cum i-a denumit presa, care au fost răpiți din casa lor din Nir Oz de un membru al organizației teroriste Hamas sunt reținuți în zona Khan Yunis de unul dintre grupurile palestiniene”, a adăugat el. 

ostatici hamas kfir bibas

Micuțul Kfir Bibas, alături de familia sa, înainte de răpire

[Sursa foto: Facebook]

ostatici hamas

Kfir Bibas nu a văzut lumina soarelui de 50 de zile

[Sursa foto: Twitter]

hamas ostatici

Cei patru membrii ai familiei Bibas, luați dintr-un buncăr unde se ascundeau

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Orașul Khan Younis – unde se pare că sunt ținuți cei patru membrii ai familiei Bibas – este de așteptat să fie vizat de atacurile israeliene odată ce încetarea temporară a focului va expira, a raportat The Telegraph.

În aceste condiții, se crede că Hamas a transferat strategic copilul în orașul din sudul Fâșiei Gaza, ca metodă de a prelungi armistițiul.

Cei patru din familia Bibas au fost răpiți de Hamas alături de alți 240 de ostatici în timpul atacului mortal al grupului din 7 octombrie asupra Israelului.

ostatici hamas kfir bibas

Mătușa lui Kfir Bibas cere eliberarea acestuia

[Sursa foto: Facebook]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si