În înregistrarea video, cele trei femei ostatice lansează reproşuri la adresa premierului Benjamin Netanyahu. Ele cer eliberarea atât a lor, cât și a ostaticilor palestinieni. Ele îl acuză pe Benjamin Netanyahu pentru "dezastrul din 7 octombrie"

În descrierea videoclipului lansat de Hamas este menționat: "Câteva prizoniere sioniste deţinute de Al-Qassam trimit un mesaj lui Netanyahu şi guvernului sionist".

”V-aţi luat angajamentul de a ne elibera pe toţi”

"Bună ziua Bibi Netanyahu. Suntem în captivitatea Hamas deja de 23 de zile. Ieri a avut loc o conferinţă de presă cu familiile ostaticilor. Ştim că ar fi trebuit să existe o încetare a focului. Trebuia să ne eliberaţi pe toţi. V-aţi luat angajamentul de a ne elibera pe toţi. În loc de asta, noi suntem pedepsiţi pentru neglijenţa voastră politică naţională- din cauza acelei greşeli, a voastre, din 7 octombrie. Pentru că nu a fost niciun militar acolo. Nu a venit nimeni. Nimeni nu ne-a auzit", spune una dintre femei.

În continuare, femeia susține că sunt cetăţeni nevinovaţi care plătesc impozite şi, cu toate acestea, se află în captivitate.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Tânăra de 23 de ani răpită și torturată de Hamas a fost găsită moartă. Fusese luată ostatică în timpul unui festival pe 7 octombrie: ”A trăit orori de nedescris”

”Voi vreţi să ne ucideţi pe toate”

"Suntem cetăţeni nevinovaţi. Cetăţeni care plătesc taxe statului Israel. Voi vreţi să ne ucideţi pe toate. Vreţi să ne ucideţi pe toţi folosind IDF (armata israeliană- n.r.)... Nu este suficient că au fost ucişi cetăţeni israelieni", mai spune ostatica.

De asemenea, cere eliberarea tuturor deţinuţilor palestinieni în schimbul lor. Aceasta fiind cerința Hamas:

"Lăsaţi-ne să plecăm. Lăsaţi-ne să plecăm acum. Lăsaţi-i pe cetăţenii lor să plece, lăsaţi-i pe deţinuţii lor să plece. Eliberaţi-ne! Eliberaţi-ne pe toţi.! Lăsaţi-ne să ne întoarcem la familiile noastre acum!"

Citește și: Un terorist Hamas, mărturii uluitoare despre ce se întâmplă în tunelurile de sub Gaza. Un punct strategic se află chiar sub spital: "Este un loc mare folosit pentru a ascunde lucruri, cum ar fi explozibil"

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Atacurile au început pe 7 octombrie

Atacurile au început pe 7 octombrie

[Sursa foto: Profimedia]

Reacția premierului israelian

Premierul Benjamin Netanyahu a susținut că vorbim de o "campanie crudă de război psihologic a Hamas-ISIS. "Vă îmbrăţişez. Inimile noastre sunt cu toţi captivii. Facem totul pentru a-i aduce pe toţi înapoi acasă", este mesajul pentru ostatice.

Cine sunt cele trei femei?

Ulterior, premierul a anunțat pe Telegram cine sunt cele trei femei. "Gândurile mele se îndreaptă către Yelena Trupanov, Danielle Aloni şi Rimon Kirsht, care au fost răpite de Hamas, care comite crime de război(...). Inimile noastre sunt alături de voi şi de toţi ceilalţi care au fost răpiţi", a adăugat el în comunicat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si