Organizația teroristă Hamas se află pe locul 5 în Top 10 Cele mai bogate organizații teroriste din lume. Pe primul loc în acest top se află Talibanii.

Află ce alte grupări se află în Top 10 cele mai bogate organizații teroriste din lume!

Top 10 cele mai bogate organizații teroriste din lume

Top 10 cele mai bogate organizații teroriste din lume

[Sursa foto: istockphotos]

Top 10 cele mai bogate organizații teroriste din lume

Pe primul loc în acest top se află Talibanii.

Potrivit unui studiu realizat de forbes.ro, Talibanii reprezintă cea mai bogată organizație teroristă din lume, cu venituri anuale de peste 2,500 milioane de dolari. Talibanii reprezintă Afganistan și Pakistan, iar veniturile lor sunt sustrase, în primul rând, din traficul de droguri.

Pe locul al doilea se află gruparea teroristă Houthi. Rebelii Houthi obțin venituri anuale de peste 2,000 de milioane de dolari și reprezintă zona Yemen. Ieri, în cea de-a 25-a zi de război dintre Israel și Hamas, gruparea teroristă Rebelii Houthi au declarat război Israelului. Rebelii Houthi susțin Palestina.

Citește și: VIDEO- Rebelii huti din Yemen declară război Israelului

Talibanii ocupă primul loc in Top 10 cele mai bogate organizații teroriste din lume

Talibanii ocupă primul loc in Top 10 cele mai bogate organizații teroriste din lume

[Sursa foto: istockphotos]

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Locul al treilea este ocupat de gruparea teroristă Hazbollah. Cu venituri anuale de peste 1,200 milioane de dolari, Hezbollah este o grupare teroristă din Liban și Siria. Hezbollah a susținut gruparea Hamas în masacrul asupra Israelului din 7 octombrie, atacul de la care a izbucnit războiul din Orientul Mijlociu.

Pe locul al patrulea se află o organizație teroristă, care acționează la nivel global, Al Qaeda. Cuvenituri anuale care ajung la 600 d emilioane de dolari, Al Qaeda se ocupă cu traficul de droguri, arme și de persoane.

La jumătatea topului se află gruparea teroristă Hamas. Hamas este din Fâșia Gaza, iar veniturile organizației sunt de 500 de milioane de dolari, pe an. Hamas se află în ziua 26 de război împotriva Israelului. Mii de oameni sunt uciși din cauza conflictului armat dintre cele două puteri. În urma declarației Rebelilor Houthi, Hamas se pare că ar putea primi ajutor în atacurile asupra Israelului.

Citește și: Ziua 26 război Israel-Hamas: Mesajul dur transmis de gruparea palestiniană

Hamas ocupă locul 5 in Top 10 cele mai bogate organizații teroriste din lume

Hamas ocupă locul 5 in Top 10 cele mai bogate organizații teroriste din lume

[Sursa foto: istockphotos]

Pe locul șase se află organizația teroristă din Kurdistan, care acționează în Turcia, Iraq și Siria. Organizația obține anual venituri de aproximativ 250 de milioane de dolari. Precum Al Quaeda, banii sunt obținuți din traficul ilegal de persoane, droguri și arme.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Locul șapte este deținut de ISIS, organizație teroristă care acționează la nivel mondial. Banii obținuți anual, aproximativ 150 de milioane de dolari, sunt obținuți din răpiri și mai multe forme trafic ilegal, cum ar fi cel de antichități.

Pe locul opt se află o organizație care acționează în Marea Britanie și Irlanda, IRA.

Cu venituri de 70 de milioane de dolari pe an, IRA este recunoscută pentru traficul ilegal de țigări.

Penultimul loc este deținut de gruparea teroristă Hizballah, din Iraq și Siria. Veniturile grupării teroriste ajung la 50 de milioane de dolari pe an, iar principala sursă de venit o reprezintă ajutorul primit din Iran.

Ultimul loc în Topul 10 al Celor mai bogate organizații teroriste din lume în ocupă Jihadul, organizație din Gaza. Precum Hizballah, principala sursă de venit sunt ajutoarele din Iran. Venitul anual al acestei grupări teroriste ajunge la 35 de milioane de dolari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si