Luni, 5 februarie si joi, 9 februarie au devenit doua noi repere negative in istoria burselor internationale, in special a celor din Statele Unite si Asia.
Principalul indice brusier de pe Wall Street a incheiat ziua de joi in picaj, cu o pierdere de 4,15 la suta. Si pe bursa japoneza s-au inregistrat pierderi, la fel ca si in alte zone din Asia! Peste 4.000 de miliarde de dolari au pierdut bursele din toata lumea in urma inceputului dezastruos de saptamana.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Si nota de plata pentru dezastrul de joi e una uriasa. Cei mai bogati 500 de oameni de pe planeta au pierdut 93 de miliarde de dolari.
Inflatia, adica o crestere generalizata a preturilor poate duce si la o marire a dobanzilor. Asta scumpeste imprumuturile interbancare si cele acordate companiilor. Asadar, investitorii cauta alte modalitati pentru a-si pastra banii.

Unda de soc de pe pietele internationale s-a resimtit si in tara noastra.


Indicele BET al Bursei de Valori Bucuresti a incheiat zilele de luni si marti in pierdere, iar miercuri si joi a revenit pe plus. Ieri, spre exemplu, toti indicii bursei au incheiat in crestere. In aceasta dimineata lucrurile s-au schimbat, probabil si ca urmare a cutremurului de joi de pe pietele internationale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si