Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Haos în gările din România! Mulți oameni au rămas blocați din cauza grei de avertisment organizată de sindicaliști

A fost haos, în această dimineață, în gările din întreagă țară. Zeci de mii de oameni au fost blocați din cauza grevei de avertisment derulată de sindicaliști. Timp de 2 ore, vagoanele au rămas nemișcate, în stații și au dat peste cap programul feroviar dar și planurile călătorilor, care habar nu aveau că trenurile nu circulă.

Redactia Stirile Kanal D,

Haos în gările din România! Mulți oameni au rămas blocați din cauza grei de avertisment organizată de sindicaliști

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Este ora 8 dimineața în gara de Nord, din Capitală. Sute de oameni debusolați și nervoși încearcă să înțeleagă ce se întâmplă.

Citește și: VIDEO- Moarte învăluită în mister în gara Ciulnița. Autoritățile iau în considerare varianta unei crime

Fără să fi fost anunțați, călătorii s-au trezit că trenurile nu mai circulă. Greva de avertisment a sindicaliștilor din CFR i-a luat total pe nepregătite. Timp de 2 ore, toată activitatea feroviară a luat o pauză, iar vagoanele au fost oprite în gări sau pe traseu.

„Nu e normal așa ceva. Trebuia să anunțe.”

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Ce să facem? Asta e România. Foarte urât. Cum să mi se pară? Nu mi se pare deloc ok, adică nici nu știu pentru ce fac treburile astea.”

Greva CFR a avut loc după ce negocierea contractului de muncă a eșuat

Disperarea călătorilor a rivalizat, în această dimineață, cu cea a angajaților CFR, care au declanșat greva de avertisment după ce negocierea contractului colectiv de muncă a eșuat.

Florin Dobrescu, președinte Federația „Drum de Fier”: „Ne-am dorim condiții de muncă mai bune, ne dorim echipament de protecție, ne dorim un buget adecvat pentru sistemul feroviar ca să putem să funcționăm în condiții de siguranță.”

Călătorii trenurilor afectate de grevă își pot recupera banii pe bilet integral sau parțial, conform regulamentelor în vigoare, însă asta nu este o consolare pentru pasageri, care și-au dat programul peste cap din cauza grevei.

Haosul a domnit în gările din întreaga țară. La Buzău, 4 trenuri au staționat, în această dimineață, la peroane, spre disperarea călătorilor.

„Dar ieri, când am luat bilet, de ce nu mi-ați spus? Păi trebuia să întrebați la casă! Am întrebat la casă acum și mi-au spus să întreb împiegații.”

Întârzierile apărute în program au dat peste cap planurile oamenilor. În timp ce unii și-au amânat orice deplasare, alții au preferat să rămână în gară până la finalizarea grevei.

„Nu ne-a spus nimeni nimic. Am întrebat acum la casă.”

Protestul sindicaliștilor, la care au participat 17.000 de angajați, a blocat activitatea a 266 de garnituri de călători, de marfă, cât și private. Mișcarea de protest din sistemul feroviar este un semnal de alarmă asupra lipsurilor cu care se confruntă angajații, care se plâng de lipsă de personal și de salariile înghețate în timp.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI