Așa arată școala gimnazială din Ocna Dej înainte de începerea noului an școlar.

Părinții au fost chemați sâmbătă sa zugrăvească, să dezinfecteze şi tot ei să facă curățenie, dar chiar şi aşa lucrările de reparații nu sunt nici pe departe gata.

Elevii vor învața doar la parterul clădirii pentru ca doar atât a putut fi pregătit.

Imagini atipice și neobișnuite pentru un adult, darămite pentru un copil, sunt şi în capitală.

Ne referim la școala generala 153 de pe Calea Giulești.

Personalul auxiliar de aici face ultimele pregătiri pentru a își întâmpina de mâine cei 300 de elevi.

Această școală se încadrează în scenariul galben, ceea ce înseamnă că elevii din clasele primare plus cei din clasa a 8-a vor veni fizic la ore, iar cei din clasele a 5-a, a 6-a și a 7-a vor funcționa în sistem hibrid, adică jumătate acasă, jumătate la școală.

Directorii spun că ordinele emise într-un timp atât de scurt de către Ministerul Educației i-au bulversat.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Am reușit să ne încadrăm în timp, deși a fost foarte greu să găsim frunizorii disponibili, să livreze într-un timp foarte scurt, dar le-am aliniat pe toate și pot să spăun că toate unitățile de învățământ sunt pregătite. ” a transmis Daniela- director al Administrației Școlilor.

Școlile de aici au fost dotate cu tablete, camere video, microfoane, dispensere cu dezinfectant, camere cu termoviziune montate la toate căile de accese și pereți de plexiglas.

Ne mutăm la școala nr.13 de pe Bulevardul Petrila. Aici, femeile de serviciu lucrau de zor în sălile de curs. Au fost montate autocolante pe podea pentru căile de intrare și ieșire, suporturi speciale cu dezinfectant montate pe mânerelor ușilor, inclusiv s-a impus crearea unei săli speciale pentru autoizolare, in cazul in care copilul acuză stări de rău, să aștepte în camera respectivă, până când părinții sau aparținătorii vor veni să îl preia.

„Pandemia a avut și efectele ei bune, școala a fost digitalizată în întregime, toți copii au tablete cu adrese de email cu domeniu, deci școala are un domeniu personal.” a declarat Nicoleta Fediuc, directorul școlii.

Părinții elevilor sunt bulversați de ceea ce va urma

Anul școlar va începe peste 14 ore. Și deși unele reguli igienico-sanitare trebuia anunțate din timp pentru a fi puse la punct, autoritățile încă băjbâie... la capitolul coerență.

Până la 4 dimineața au discutat directorii de școli cu inspectorii școlari din județe, pentru a actualiza setul de măsuri care trebuie implementat în școli. Chiar și așa, este o incertitudine pentru părinți și profesori ceea ce va urma, având în vedere ca cei din Ministerul Educației au stabilit în aceasta seară... o nouă videoconferință cu inspectorii din teritoriu. 42.06

Părinții sunt bulversați de ritmul noutăților și spun că nici nu știu cum vor proceda.

Citeste si: Codrin Ştefănescu: „Şi cucoana asta de la Educaţie este tot un personaj sinistru”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Ludovic Orban, sfat pentru părinți în prima zi de școală a copiilor

Citeste si: Ministerul Sănătăţii anunţă un nou caz de infectare cu noul coronavirus, în rândul angajaţilor

„În calitate de mamă este inuman ceea ce se întâmplă, adică nu poți să trimiți copii la școală în condițiile astea. Habar nu am cum o să facă școala noastră și o să se organizeze fioecare în funcție de cum consideră.” a menționat Petra, mama unui elev.

Indiferent de cât de clare sunt sau nu recomandările venite din partea Ministerului Educației, și presupunând că în toată țara lucrurile vor decurge conform graficului și măsurilor, sunt totuși câteva momente cheie pentru elevi:

Citeste si: Cadrele didactice, nemulțumite de faptul că vor fi filmate în timpul orelor! "Nu este obligaţia noastră..."

- drumul până la școală și riscurile la care se expun cei mici în mijloacele de transport în comun
- recreația alături de colegi- și posibilitatea ca elevii să păstreze distanța de 1,5 metri și masca de protecție
- timpul petrecut după școală
- întoarcerea acasă și interacțiunea cu persoanele vârstnice.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si