Bataie de joc, spun, intr-un glas, toti cei care au de-a face cu serviciile Postei Romane. Nu doar ca stau ore intregi la cozi infernale, oamenii sunt purtati pe drumuri pana sa puna mana pe coletele mici, cu valori sub 10 euro, venite din afara spatiului european. La ghisee domneste haosul.   

"Am dat comanda pe 30 iulie si abia acum mi-a sosit"
"Mai am inca trei colete si trebuie sa ma plimb la alte doua oficii...

oficiul 4... oficiul 5... deci inca doua cozi. E super. Si sunt comandate in acelasi loc? Da. Acelasi loc, acelasi vanzator."

Pana acum doua luni coletele mici ajungeau direct acasa. In prezent totul e controlat amanuntit si apoi trimis la oficiile vamale, prea putine la numar.
 

Citeste si: Al treilea miner, blocat in mina Lupeni, a fost gasit mort

Asa s-a ajuns in situatia absurda ca acest israelian stabilit in Branesti, Ilfov, sa bata drumul pana in Bucuresti ca sa poata purta lenjeria intima comandata tocmai din China.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

"Pentru un dolar... sa ridic o pereche de chiloti. E putin absurd. E foarte, nu putin"
"A venit in 10 zile in Romania, apoi am stat o luna pana cand m-a anuntat"
"Sunt de la Branesti. Motorina costa dublu sau chiar triplu"

"Deci, asta e un felinar."
"Deci, comanda a fost si costa 38 de centi, ca sa va dati seama cat de stupid e sa asteptam atat"
"E bataie de joc.

Plus ca programul lor e la fel ca al nostru si e cam aiurea sa te invoiesti de la lucru pentru un felinar dinasta de 50 de centi"

Drumul coletelor pare o eternitate, cu toate ca din China, de pilda, coletele sunt trimise cu vaporul si ajung in Romania in doua saptamani. Din port pana la Otopeni si apoi la Bucuresti e nevoie de alte doua saptamani, iar pana cand pachetele ajung in oficiile postale si, mai apoi, la destinatari trece si mai bine de o luna.

"Uite aici. Cand au intrat in Romania. La sfarsitul lunii august... si a ajuns dupa o luna si 5 zile la mine"

Sau, cum s-a intamplat in cazul acestui domn, au fos trimise inapoi de unde au venit, fara nicio explicatie.  

"Am avut colete pe care le-au trimis inapoi"
"Eu am discutat cu chinezii si mi-au spus ca s-au returnat. De ce? Intrebare mare"

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Oficialii Postei Romane ne-au raspuns ca situatia a fost remediata cu ajutorul unei aplicatii electronice. Astfel toate coletele cu valori sub 10 euro, care au intrat in tara dupa data de 1 septembrie vor ajunge din nou direct la destinatari.

Nu au precizat daca se reduc si timpii de asteptare. Ar fi, insa, si alte probleme. Multe colete se pierd.    

 "Coletul a ajuns la ei pe 31 august. Nu a fost livrat, dar nici nu m-a sunat nimeni sa imi spuna ce acte imi trebuie pentru vama"
"Pe 11 septembrie am facut eu o reclamatie. Am primit raspuns pe 3 octombrie, adica 4 saptamani. Si dupa 4 saptamani m-au sunat sa imi spune: Domnule, trebuie sa platesti taxa de inmagazinaj"

S-a ajuns aici din pricina lipsei unui sistem informatic de sortare a coletelor. Totul se face manual dintr-un morman de pachete de catre putinii angajati care se plang ca sunt epuizati si nu fac fata. Intre timp, procurorii fac cercetari intr-un dosar in care se vorbeste despre un tun de 6 milioane de euro. Mai precis, institutia ar fi cumparat sisteme informatice la preturi si de 13 ori mai mari.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si