Întâmplarea neplăcută a avut loc pe aeroportul din orașul Mahacikala, din Daghestan. Sute de cetățeni au luat cu asalt aeroportul după ce un avion cu pasageri care veneau de la Tel Aviv a aterizat în orașul rus.

Când pasagerii au încercat să coboare din avion, cetățenii au intrat pe pistă iar echipajul de la bordul aeronavei a început să strige către pasageri să rămână în avion.

Haos pe un aeroport din Rusia. O mulțime violentă a reacționat după ce un avion a aterizat de la Tel Aviv

Haos pe un aeroport din Rusia. O mulțime violentă a reacționat după ce un avion a aterizat de la Tel Aviv

[Sursa foto: X-Meduselchen]

Panică pe un aeroport din Rusia. Zeci de cetățeni au dat buzna când au auzit că un zbor de la Tel Aviv a aterizat

Sute de cetățeni au intrat în continuare pe aeroport, în afara celor care erau deja pe pistă. Mai multe surse au precizat că cei care protestau aseară sunt cetățeni musulmani care strigau „Allah akhbar!”.

Polițiștii din Daghestan au blocat accesul în aeroport iar la locul incidentului a fost trimisă și Garda Națională. Izvestia și RT spun că zeci de bărbați au intrat pe acoperișul aeroportului și pe pistă în momentul în care a fost anunțată sosirea unui zbor din Israel.

"În urma intruziunii unor persoane necunoscute în zona de trafic a aeroportului din Makhachkala, s-a decis închiderea temporară a aeroportului pentru zborurile care sosesc și pleacă", a spus Rossaviatsia, menționând că "forțele de ordine se aflau la fața locului".

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

Citește și: Palestinienii își strigă neputința. Frica și panica i-au împins la gesturi la care nu s-au gândit vreodată că le vor face. „Aveam nevoie de ajutoare şi nu am fi făcut asta dacă nu eram la nevoie”

Mai multe videoclipuri apărute pe Telegram îi surpinde pe bărbați când dărâmă bariere, în încercarea de a controla mașinile care ies din aeroport sau când forțează ușile din terminal.

Un videoclip arată cum un bărbat stă pe una dintre aripile avionului care aparține companiei aeriene rusești Red Wings.

Mai mulți manifestanți chiar au verificat pașapoartele celor care urmau să aibă zboruri, după cum arată imaginile de pe rețelele de socializare.

Citește și: Ziua 24 război Israel-Hamas: Israelul a lovit ținte în Siria și Liban. 33 de camioane cu ajutoare au ajuns în Gaza

Unul dintre ei ține în mână o pancartă: „Ucigașii de copii nu au ce căuta în Daghestan” în timp ce ații strigă "Allah Akbar".

Site-ul specializat Flightradar24 a transmis că un zbor care era operat de compania aeriană din Tel Aviv a ajuns la Makhchkala la ora locală 19:00 (16:00 GMT). Presa din Rusia spune că era vorba despre un zbor de tranzit care mai târziu trebuia să decoleze spre Moscova la ora 21:00 (19:00 GMT). Până în acest moment nu se știe dacă aeronava se afla încă pe pistă și care era starea pasagerilor săi. 

Citeste si: Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un bărbat care să nu fie gelos.”- kfetele.ro

Citeste si: Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu Maluma- radioimpuls.ro

Cecenia și Daghestan sunt două republici instabile din Rusia unde cea mai mare parte din populație este musulmană.

„Statul Israel vede cu severitate încercările de a face rău cetățenilor israelieni și evreilor de pretutindeni.

Biroul prim-ministrului, Ministerul Afacerilor Externe și Biroul Național de Securitate (NSC) monitorizează desfășurarea evenimentelor din sudul Rusiei în provincia Daghestan. Israelul se așteaptă ca autoritățile de drept ruse să păstreze toți cetățenii israelieni și evreii în siguranță oriunde s-ar afla și să acționeze decisiv împotriva revoltaților și a incitării sălbatice îndreptate împotriva evreilor și israelienilor.

Ambasadorul Israelului în Rusia, Alex Ben-Zvi, lucrează cu autoritățile ruse pentru a asigura siguranța israelienilor și evreilor de acolo", potrivit unui comunicat comun al premierului şi Ministerului de Externe al Israelului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si