Chiar dacă prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis le-a cerut scuze familiilor decedate în tragicul accident feroviar, protestanții au ales să meargă în stradă și să se facă auziți.

„În calitate de prim-ministru, vă datorez tuturor, dar mai ales apropiaţilor victimelor, scuze. În Grecia anului 2023, nu este cu putinţă ca două trenuri să circule din sensuri opuse pe aceeaşi linie şi ca nimeni să nu remarce acest lucru”,

a subliniat acesta.

Șeful de gară din Larissa, cel mai apropiat oraș de locul tragediei feroviare din Grecia, a fost arestat

În urma impactului fatal dintre cele două trenuri din Grecia, șeful de gară din orașul Larissa, condamnat că a făcut o greșeală fatală, a fost inculpat în tragedia feroviară, soldată cu 57 de morți, infracțiune cu risc de închisoare de la 10 ani până la pedeapsă pe viață, conform Codului Penal grec. Astfel, el a fost arestat preventiv. De asemenea, șeful de gară și-a recunoscut greșeala și și-a asumat fapta.

Citește și: VIDEO |Mărturii șocante din trenul morții: „Trebuia să decid dacă să ard sau să-mi rup oasele căzând în gol”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Cu toate acestea, manifestanții de la Atena au vrut să se facă auziți și au scandat replici dure: „Jos guvernele asasine!”, „Nu a fost o eroare umană!”.

Citește și: Ciocniri violente între manifestanţi şi poliţie în timpul unui miting după accidentul feroviar de marţi

Proteste în Atenta după tragedia feroviară, soldată cu 57 de morți

Aproximativ 12 mii de persoane au fost prezente în stradă, în Piața Syntagma și au eliberat baloane negre în semn de doliu pentru decedații din accident.

Din cauza haosului provocat de manifestanți, care au aruncat cocktailuri Molotov, poliția a fost nevoită să acționeze cu gaze lacrimogene și grenade asurzitoare pentru a diminua agitația.

Citește și: Ionuț, românul care a murit în tragedia feroviară din Grecia, va fi înmormântat acasa, la Brăila

Majoritatea victimelor erau tineri și studenți, care se întorceau la Salonic, marele oraș universitar, după un week-end prelungit.

Șeful de gară a fost denunțat chiar a doua zi după tragedie. Presa greacă a afirmat că el era lipsit de experiență, și a urmat cursuri de pregătire rapidă înainte de a se trezi singur, în postul de șef de gară, în timp ce traficul pe acea linie era intens din cauza unui week-end prelungit.

Citește și: VIDEO- MAE: un român se află pe lista posibilelor victime ale accidentului de tren din Grecia


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si