Citeste si: Nelu Tătaru a dezvăluit ce pastilă folosește pentru a preveni COVID-19

Pot exista pacienți care au o saturație de oxigen de 65% (n.r. aceasta nu trebuie să scadă sub 93%), dar nu și o simptomatologie profundă. Starea lor se înrăutățește brusc și au nevoie de ventilație mecanică.

Este o hipoxie care nu-ți creează niciun fel de simptom decât atunci când ajungi să fii intubat.

Este un prag foarte labil între momentul în care ai această saturație – pe care o suporți foarte bine – și momentul în care ajungi să fii intubat”,   afirmă specialistul.

„Happy Hypoxia”, cea mai gravă și imprevizibilă forma a noului coronavirus

„În momentul în care îi monitorizăm, vedem că au un deficit în saturația oxigenului, o scădere a acestei saturații. Vin cu saturații de 65-70 la sută, fără să aibă neapărat o simptomatologie alarmantă. În mod normal, la un pacient care are o saturație atât de mică, ne așteptăm să resimtă mult mai acut lipsa de oxigen decât o face în realitate ”, a precizat medicul Radu Țincu la Digi 24.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Este ceea ce se numește „silent hypoxia” (hipoxia tăcută) și „happy hypoxia” (hipoxia, lipsa de aer fericită). Este o hipoxie care nu-ți creează niciun fel de simptom decât atunci când ajungi să fii intubat”, a afirmat Radu Țincu.

Citeste si: OMS, avertisment pentru Europa: "Boala poate intra într-o zonă și mai întunecată"

„Este un prag foarte labil între momentul în care ai această saturație – pe care o suporți foarte bine – ș i momentul în care ajungi să fii intubat. Suntem

surprinși, vă spuneam, că acești pacienți au o simptomatologie foarte redusă comparativ cu starea lor, pe de o parte, iar pe de altă parte, imaginile tomografice sunt catastrofale, este o afectare pulmonară bilaterală, cu afectări de peste 50-60-70 la sută din ambele câmpuri pulmonare”, a mai adăugat medicul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si