Close sidebar
Close sidebar

„Happy hypoxia”, cea mai gravă formă de manifestare a virusului SARS Cov 2

Persoanele infectate cu COVID-19 se pot confrunta cu „happy hypoxia”, aceasta fiind o formă de manifestare care arată cât de imprevizibil poate fi virusul. Conform spuselor lui Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca din Capitală, în unele cazuri simptomele pot să apară abia în momentul în care bolnavul este intubat.

Alina Raducu,

„Happy hypoxia”, cea mai gravă formă de manifestare a virusului SARS Cov 2

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Citeste si: Nelu Tătaru a dezvăluit ce pastilă folosește pentru a preveni COVID-19

Pot exista pacienți care au o saturație de oxigen de 65% (n.r. aceasta nu trebuie să scadă sub 93%), dar nu și o simptomatologie profundă. Starea lor se înrăutățește brusc și au nevoie de ventilație mecanică.

Este o hipoxie care nu-ți creează niciun fel de simptom decât atunci când ajungi să fii intubat. Este un prag foarte labil între momentul în care ai această saturație – pe care o suporți foarte bine – și momentul în care ajungi să fii intubat”,   afirmă specialistul.

„Happy Hypoxia”, cea mai gravă și imprevizibilă forma a noului coronavirus

„În momentul în care îi monitorizăm, vedem că au un deficit în saturația oxigenului, o scădere a acestei saturații. Vin cu saturații de 65-70 la sută, fără să aibă neapărat o simptomatologie alarmantă. În mod normal, la un pacient care are o saturație atât de mică, ne așteptăm să resimtă mult mai acut lipsa de oxigen decât o face în realitate ”, a precizat medicul Radu Țincu la Digi 24.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

„Este ceea ce se numește „silent hypoxia” (hipoxia tăcută) și „happy hypoxia” (hipoxia, lipsa de aer fericită). Este o hipoxie care nu-ți creează niciun fel de simptom decât atunci când ajungi să fii intubat”, a afirmat Radu Țincu.

Citeste si: OMS, avertisment pentru Europa: "Boala poate intra într-o zonă și mai întunecată"

„Este un prag foarte labil între momentul în care ai această saturație – pe care o suporți foarte bine – ș i momentul în care ajungi să fii intubat. Suntem

surprinși, vă spuneam, că acești pacienți au o simptomatologie foarte redusă comparativ cu starea lor, pe de o parte, iar pe de altă parte, imaginile tomografice sunt catastrofale, este o afectare pulmonară bilaterală, cu afectări de peste 50-60-70 la sută din ambele câmpuri pulmonare”, a mai adăugat medicul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI