ANM a anunțat două avertizări meteo de tip cod galben de ninsori și viscol, respectiv vijelii, care vizează 37 de județe ale țării.

Avertizare ANM: Cod galben de vreme rea în perioada 11-12 noiembrie

Primul cod galben intră în vigoare de astăzi 11, noiembrie ora 17.00 și este valabil până pe 12 noiembrie, ora 08.00.

Vântul se va intensifica în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, dar și în cea mai mare parte a Transilvaniei și va avea viteze de 55-65 km/h, iar izolat peste 70 km/h.

Citește și: VIDEO- Vine frigul în țară! Meteorologii au anunțat ploi, ninsori și temperaturi de până la -8 grade Celsius

De asemenea, la munte vor exista precipitații mixte, iar ninsorile se vor face remarcate la peste 1400 de metri, local însemnate cantitativ cu valori de 20-30 l/mp. Stratul de zăpadă mai gros se va depune în Carpații Orientali.

Cod galben de vremea rea 11-12 noiembrie

Cod galben de vremea rea 11-12 noiembrie

[Sursa foto: ANM]

Tot în zonele montane, rafalele vor avea valori cuprinse între 60 și 80 de km/h, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri, rafalele vor depăși 90-100 km/h și vor exista perioade cu viscol și vizibilitate scăzută.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În restul teritoriului se pot resimți intensificări ale vântului cu viteze de 45-55 km/h.

Trecător, pot exista precipitații mixte în dimineața zilei de duminică, în zonele joase din estul Transilvaniei și Maramureș.

Al doilea cod galben este valabil pe 12 noiembrie, între orele 08.00-18.00

Al doilea cod galben de vreme rea este valabil duminică, pe 12 noiembrie, între orele 08.00-18.00.

Vântul se va intensifica în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și în sudul Transilvaniei, cu viteza rafalelor de 55-65 km/h și izolat peste 70 km/h.

Cod galben de vreme rea 12 noiembrie, între orele 08.00-18.00

Cod galben de vreme rea 12 noiembrie, între orele 08.00-18.00

[Sursa foto: ANM]

Ninsorile vor fi prezente în zona Carpaților Orientali, însă va ninge moderat cantitativ, 10-15 l/mp, iar stratul de zăpadă va continua să se depună.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În zonele de munte, vântul va avea rafale de 60-80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri, vitezele vor depăși 90-100 km/h și, de asemenea, vor exista perioade cu viscol și vizibilitate redusă.

Când vom avea parte de primele zile de ger?

În perioada 13-20 noiembrie, cantitățile de precipitații vor fi în creștere în jumătatea de vest a țării, iar în rest, regimul pluviometric se menține aproape de normal pentru această perioadă.

Citește și: Vine iarna în România! Ce temperaturi se vor înregistra în următoarele 4 săptămâni? Prognoza meteo completă

De asemenea, temperaturile medii se vor situa ușor peste cele caracteristice pentru această săptămână în toate zonele țării.

Cu toate acestea, duminică 12 noiembrie, se anunță lapoviță și ninsoare la munte, iar stratul de zăpadă ar putea atinge câțiva centimetri. În același timp, nopțile pot înregistra temperaturi cu minus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si