Președintele Zelenski a declarat că trupele ucrainene au avansat mai mulţi kilometri în cel mai mare atac asupra Rusiei de la al Doilea Război Mondial. 

Volodimir Zelenski a mai spus că Ucraina, în exercitarea dreptului său la autoapărare, face pași activi pe teritoriul Rusiei, dar Forțele de Apărare ucrainene "respectă cu strictețe cerințele convențiilor internaționale și dreptul internațional umanitar". 

Rusia a evacuat alte mii de persoane în regiunea Kursk

Autorităţile din regiunea rusă Kursk au decis să evacueze populaţia din districtul Gluşkov, a declarat miercuri seara guvernatorul interimar Alexei Smirnov, pe fondul înaintării continue a forţelor ucrainene în regiunea de graniţă.

Districtul Gluşkov se învecinează direct cu Ucraina şi are o populaţie de aproximativ 20.000 de locuitori.

Ucraina a declarat miercuri că invazia sa transfrontalieră a avansat cu unu până la doi kilometri în regiunea Kursk de la începutul zilei şi că trupele sale au terminat de curăţat oraşul rusesc de graniţă Sudja de forţele Moscovei.

Volodimir Zelenski

Ucraina vrea să creeze o "zonă tampon" cu Rusia lui Putin

Armata ucraineană a intrat în regiunea Kursk pe 6 august, cucerind zeci de așezări în cea mai mare ofensivă a unei armate străine pe pământ rusesc de la al Doilea Război Mondial.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: A renunțat la viața din SUA și și-a cumpărat o insulă în Finlanda cu banii de-o garsonieră confort redus în România- antena3.ro

"Astăzi am avansat bine în regiunea Kursk. Ne atingem obiectivul strategic", a spus Zelenski în discursul său de seară.

Ministrul de Interne Igor Klymenko a declarat că Ucraina va crea o „zonă tampon” în regiune pentru a preveni atacurile transfrontaliere ale Rusiei.

„Crearea unei zone tampon în regiunea Kursk este un pas pentru a proteja comunitățile noastre de graniță de bombardamentele ostile zilnice”, a spus el.

Cum arată harta invaziei Ucrainei în Rusia

Cum arată harta invaziei Ucrainei în Rusia

[Sursa foto: X / Zelensky]

Cum arată harta invaziei Ucrainei în Rusia

Trupele ucrainene au lansat un atac surpriză peste graniță la începutul lunii august, înaintând până la 30 km în regiunea rusă Kursk.

Aproape 200.000 de oameni au fost evacuați din districtele de graniță, inclusiv Belovsky și Krasnaya Yaruga de către guvernul rus, iar Vladimir Putin a condamnat ofensiva ucraineană drept „provocare majoră”.

După o săptămână, comandantul superior al Ucrainei a pretins că controlează 1.000 km pătrați de teritoriu rusesc, dar analiștii citați de BBC News au sugerat că dimensiunea reală este mai mică.

Cu toate acestea, regiunile Kursk și Belgorod au declarat ambele stare de urgență.

Cum arată harta invaziei Ucrainei în Rusia

Cum arată harta invaziei Ucrainei în Rusia

[Sursa foto: BBC News]


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si