Close sidebar
Close sidebar

HARTA - Cod galben de vânt în 10 județe din țară! Vântul va sufla cu putere în aceste zone

Meteorologii au emis un cod galben de vânt în 10 județe din țară. Iată zonele afectate și intervalele în care avertizarea meteorologică este în vigoare.

Maria Stiuca,

Harta cu cele 10 județe afectate de codul galben de vânt

[Sursa foto: ANM]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O nouă atenționare cod galben de vânt a fost emisă de meteorologi miercuri dimineața, la ora 10.00, pentru 10 județe din țară. Codul galben privind intensificările vântului va fi valabil până joi dimineața, la ora 10.00.

Cod galben de vânt pentru 10 județe

Potrivit specialiștilor ANM, vântul va sufla cu putere în nordul Crișanei, în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Moldovei. 

Citește și: Ninsorile revin în România! Cum va fi vremea de Paște și 1 Mai?

În Carpații Orientali, vântul va avea intensificări cu viteze de 70...80 de km/h, iar la altitudini mai mari de 1.500

de metri, rafalele vor avea viteze de 100...120 km/h.

Vânt puternic

[Sursa foto: Freepik]

Codul galben este valabil pentru județele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Buzău, Covasna, Harghita şi Mureş.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În Capitală, vântul va sufla moderat, iar temperaturile vor atinge chiar și 18-19 grade Celsius, cu mult peste cele normale specificei perioadei. Minima se va încadra între 3 și 5 grade Celsius. Ceru va fi senin, iar la rafale, vântul va avea viteze de până ls 40 km/h.

Vremea la extreme în România

Vremea este la extreme în România. La Vârfu Omu, vântul a suflat cu viteze de peste 100 de kilometri la oră și a împrăștiat zăpada. Stația meteo de la peste 2.500 de metri altitudine a înregistrat o minimă de minus 1,4 grade Celsius.

Și la Sinaia, vântul a suflat cu putere și a atins chiar și 160 de kilometri pe oră. 

„Ar fi fost undeva la 160 de kilometri la oră, ceea ce face imposibil să poți să parcurgi un traseu 05,34 /musca/ 06,25 S-au format și plăci de vânt pe anumiți versanți, deci apare riscul de avalanșă, mai ales cu încălzirea. La peste 2000 de metri avem temperaturi pozitive", a explicat Silviu Frusinoiu, salvamont Sinaia.

Citește și: VIDEO- Zile cu trei anotimpuri: viscol, ploi și soare. Vremea este la extreme în România

În Brașov, vremea a fost la polul opus. Temperaturile au atins chiar și 15 grade Celsius, iar localnicii au ieșit din case pentru a se bucura de temperaturile de primăvară.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Ieri, 06 februarie, a fost cea mai caldă zi din istoria măsurătorilor. S-au înregistrat maxime de 22 de grade Celsius la Zimnicea și la Calafat.

Locuință inundată în Bistrița-Năsăud

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

În schimb, în nordul țării, la Bistrița-Năsăud, precipitațiile au făcut ravagii. 26 de gospodării au fost inundate și a fost nevoie de intervenția pompierilor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI