Danube Transnational Programme a publicat o hartă detaliată a zonelor din România unde sunt prezenți urși și alte animale carnivore, car pot atenta la viața omului.

Zonele din România unde sunt urși

Într-o hartă detaliată poți observa zonele din România unde există urși, dar și alte animale carnivore, care pot atenta la viața omului.

Cu roșu este încercuită zona în care sunt prezenți urși și în care, pe parcursul drumețiilor, te poți întâlni cu exemplare din specie.

Cu verde închis sunt marcate zonele cele mai favorabile mediului în care trăiesc urșii și alte animale carnivore.

Citește și: Propunere disperată de lege! Cei care hrănesc urșii ar putea fi pedepsiți cu închisoarea

După cum poate fi observat în hartă, posibilitatea de a vă întâlni cu urși și alte animale carnivore există în fiecare lanț muntos al țării. Zonele cele mai riscante sunt cele încercuite cu roșu.

Trebuie menționat faptul că prezența animalelor periculoase este semnalată prin mesaje RO-Alert. De asemenea, oamenii sunt îndemnați să nu se apropie de urși sau alte animale, ci să ceară imediat ajutor la numărul unic de asistență non stop, 112.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Ce i-ar fi provocat, de fapt, moartea lui Andrei Versace? Medicii legiști au anunțat rezultatele autopsiei- wowbiz.ro

Harta zonelor din România unde sunt prezenți urși și alte animale carnivore

[Sursa foto: experience.arcgis.ro]

Link către hartă AICI.

„Există resurse suficiente, atât din datele Ministerului, cât și din studiile și observațiile ONG-urilor specializate în carnivore mari, pentru a avea o imagine clară a zonelor de risc. Este nevoie doar ca Ministerul Mediului să centralizeze aceste date, să genereze hărțile și să le facă publice,” a declarat Cristian Remus Papp, coordonator al departamentului Specii și Arii Protejate WWF-România.

Citește și: VIDEO Filmul tragediei de la Bușteni, unde Maria Diana a murit atacată de urs. Pas cu pas prin ultimele clipe de viață ale tinerei. "Preferam să fiu eu în locul ei"

Tragedia de pe Jepii Mici, unde o Maria Diana a fost ucisă de un urs

În urmă cu două zile, Maria Diana a murit după ce a fost atacată de un urs, pe traseul Jepii Mici, din Bușteni. Tânăra în vârstă de 19 ani nu a avut nicio șansă în fața animalului nemilos, care a apucat-o de picior și a târât-o într-o răpă.

Maria Diana

[Sursa foto: Rețele sociale]

Maria Diana a murit în ochii iubitului, cu care făcea traseul montan. Tânărul nu a putut face nimic pentru a o salva pe fată din ghearele animalului și ale morții.

Părinții tinerei își plâng fata care a murit prea devreme. Maria Diana doar ce absolvise liceul, promovase examenul de bacalaureat și avea planuri mari de viitor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si