Temperaturile și vremea caldă de primăvară s-au făcut resimțite în unele zone din șară, însă, în alte regiuni, meteorologii au emis un cod galben de vânt.

Cod galben de vânt în mai multe regiuni

Avertizarea meteorologică este valabilă în intervalul 06 februarie, ora 10, până la data de 07 februarie, ora 10.

Citește și: VIDEO- Primăvara a venit mai devreme. Temperaturile calde i-au făcut pe bucureșteni să iasă din case

Vântul va sufla cu putere în nordul Crișanei, în Maramureș și Dobrogea, în nord-estul și estul Munteniei, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Moldova, unde vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55...60 km/h.

În zonele de munte, vântul va avea viteze de 70...80 de km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Orientali, rafalele vor avea 90...100 km/h, spun specialiștii ANM.

De asemenea, ieri, 05 februarie, a fost în vigoare un alt cod galben de vânt, valabil până astăzi, la ora 10. 

copac prabusit

Copac prăbușit în Sibiu din cauza vântului puternic

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

La munte, rafalele au atins 70...100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, viteza vântului a atins 65...75 km/h. Și în Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova și în restul Olteniei și Munteniei au existat intensificări locale și temporare, cu viteze de 55...60 km/h.

La munte, au existat temporar precipitații moderate cantitativ și au predominat ploile care au topit stratul de zăpadă. La peste 1.700

m a nins viscolit, potrivit ANM.

Inundațiile au făcut ravagii în Maramureș și Bistrița-Năsăud

Mai multe porțiuni importante de drum au fost inundate, ieri, în satul Tisa, comuna Bocicoiu Mare, Maramureș, pe ruta DN18 Sighetu Marmației- Borșa.

Citește și: VIDEO- Vânt de 150 km/h și temperaturi de Siberia în munții Tarcu. La atitudini joase, vijeliile au făcut prăpăd

Din cauza temperaturilor ridicate și precipitațiilor, au existat probleme și în comuna Poienile de sub Munte. Aici, patru case au fost inundate și a fost nevoie de intervenția autorităților.

inundatii

Inundații în Poienile de sub Munte, Maramureș

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

De asemenea, au avut loc alunecări de teren care au făcut ca drumurile să fie impracticabile.

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, autoritățile au fost nevoie să izoleze două cătune ale comunei pentru câteva ore, în această dimineață.

Și în Bistrița-Năsăud, pe raza localităților Căianu Mic și Căianu Mare au fost inundate mai multe căi de acces și aproximativ 26 de gospodării au fost inundate.

curte inundată

Curte inundată în Bistrița-Năsăud

[Sursa foto: Știrile Kanal D]

La fața locului s-au deplasat echipaje de pompieri, dotați cu motopompe și accesorii specifice pentru a interveni în sprijinirea populației.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si