În preajma Crăciunului, în unele zone din țară va ninge. Meteorologii ANM au emis două avertizări meteo de coduri galbene și portocalii pentru mai multe regiuni din România.

Iată care sunt zonele vizate și la ce fenomene meteo ar trebui să ne așteptăm în următoarele ore.

ninsoare iarna vremea inainte de craciun

Meteorologii ANM au emis coduri galbene și portocalii pentru intervalul 23 decembrie, ora 10:00 - 25 decembrie, ora 10:00.

[Sursa foto: Unsplash]

Avertizări meteo de vânt, viscol și ninsoare, emise de ANM

În intervalul 23 decembrie, ora 10:00- 24 decembrie, ora 03:00, meteorologii ANM au emis un cod galben de intensificări ale vântului în mare parte a țării, viscol,

ninsori moderate cantitativ la munte și ninsori viscolite în Maramureș și Transilvania.

Citește și: VIDEO- Cod portocaliu și galben de vânt în toată țara, înainte de Crăciun

„Vor fi intervale în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45...60 km/h. Pe parcursul zilei în Oltenia, Muntenia și Transilvania local vor fi rafale de 70...80 km/h, iar la munte vor fi viteze de 90...100 km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ (20...30 l/mp), iar vizibilitatea se va reduce semnificativ. În Maramureș și Transilvania temporar va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă”, au mai anunțat meteorologii.

În plus, pe arii restrânse, ninsorile viscolite vor fi și în Moldova, Crișana și în Banat.

În intervalul 23 decembrie, ora 10:00- 24 decembrie, ora 03:00, meteorologii ANM au emis un cod portocaliu de viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali (în general la peste 1500 m).

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„În zona înaltă a Carpaților Meridionali și Occidentali (în general la peste 1500 m), vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...120 km/h, va fi viscol puternic, vizibilitate foarte redusă și zăpadă troienită”, au specificat meteorologii.

harta anm vremea cod galben portocaliu ninsoare viscol inainte de craciun

Harta ANM pentru primele coduri de vânt, viscol și ninsoare menționate.

[Sursa foto: ANM]

 

În intervalul 24 decembrie, ora 03:00- 25 decembrie, ora 10:00, meteorologii au emis un cod galben de ninsoare, viscol și vânt pentru sudul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei și dealurile subcarpatice ale Moldovei.

„În intervalul menționat vântul va avea intensificări în sudul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei și în dealurile subcarpatice ale Moldovei, cu viteze în general de 55...65 km/h, iar la munte, rafalele vor depăși 80…90 km/h.

În zonele montane și local în Transilvania pe parcursul zilei de duminică (24 decembrie) va ninge viscolit, iar noaptea se vor semnala precipitații mixte”, potrivit meteorologilor.

Vor exista intensificări ale vântului pe arii mai restrânse în restul regiunilor.

Citește și: EXCLUSIV! Cum arătau zilele de Crăciun în familia lui Petre Roman?! Fiica Oana Roman și-a deschis inima: „Mergeam chiar și în aceeași casă”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În intervalul 24 decembrie, ora 03:00- 24 decembrie, ora 20:00, meteorologii au emis un cod portocaliu de viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Meridionali.

„În zona înaltă a Carpaților Meridionali (la peste 1500 m) va fi viscol puternic, vântul va avea viteze ce vor depăși 110...120 km/h, vizibilitatea foarte redusă și zăpada troienită”

În intervalul 24 decembrie, ora 20:00- 25 decembrie, ora 10:00, meteorologii au emis un cod portocaliu de viscol puternic în zona înaltă a Carpaților Orientali.

„În zona înaltă a Carpaților Orientali (la peste 1500 m) va fi viscol puternic, vântul va avea viteze ce vor depăși 110...120 km/h, vizibilitatea foarte redusă și zăpada troienită”

Meteorologii au mai anunțat că luni, pe data de 25 decembrie, de Crăciun, vântul va continua să prezinte intensificări, local în nord-vest, centru, est și sud-est, dar și la munte.

harta anm vremea inainte de craciun cod galben portocaliu ninsoare

Harta ANM pentru ultimele trei coduri galbene și portocalii de vânt, viscol și ninsoare.

[Sursa foto: ANM]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si