Harta vaccinării anti-COVID. Top 10 localități din România cu cele mai multe persoane imunizate
O comună din județul Timiș conduce în topul vaccinării anti-coronavirus din România, cu aproape 48% din populație imunizată împotriva noului coronavirus.
Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a publicat vineri situația vaccinării din România, localitate cu localitate și județ cu județ. Între primele 10 localități din România după procentajul populației vaccinate se află orașul Borsec, municipiul Cluj-Napoca și orașul Otopeni din județul Ilfov, potrivit datelor CNCAV.
Primele 10 localități- în funcție de procentul acoperirii vaccinale: 47.19%- comuna Dumbrăvița, județul Timiș; 43.85%- orașul Borsec, județul Harghita; 43.09%- municipiul Cluj-Napoca, județul Cluj; 43.04%- comuna Rimetea, județul Alba; 40.30%- comuna Valea Lupului, județul Iași; 40.28%- comuna Giroc, județul Timiș; 40.01%- comuna Foieni, județul Satu Mare; 39.57%- comuna Feleacu, județul Cluj; 39.00%
- orașul Otopeni, județul Ilfov; 38.37%- comuna Cârcea, județul Dolj.
Câte persoane s-au vaccinat în localitatea ta
Dacă vrei să vezi cu exactitate ce procentaj din populația orașului tău s-a vaccinat anti-COVID, poți să accesezi link-ul de aici.
Aproape 4,8 milioane de români s-au vaccinat până acum cu măcar o doză de ser anti-COVID. Din păcate, în ultimele săptămâni, ritmul de vaccinare este extrem de lent.
Spre exemplu, în ultimele 24 de ore, doar 16.300
de români au fost la un centru de vaccinare, asta în condițiile în care noua tulpină Delta devine încet-încet predominantă în Europa, inclusiv în România.
Starea de alertă, prelungită pentru alte 30 de zile
Premierul Florin Cîțu a explicat de ce a fost prelungită starea de alertă, în România.
El a declarat că trebuie să fim vigilenți și să ne vaccinăm.
Premierul Florin Cîţu a afirmat, joi seară, că trebuie să fim vigilenţi în continuare. Șeful Guvernului a anunțat că avem o situație pandemică bună, însă trebuie să fim vigilenți. „Aceste restricţii pe care le impunem nu ne salvează de pandemie, doar vaccinarea ne salvază de pandemie”, a afirmat premierul.
Florin Cîțu a explicat și cum merge campania de vaccinare. „Dacă ne uităm la campania de vaccinare prin filtrul cu numărul de persoane infectate zilnic, merge foarte bine. Dar depinde doar de noi să nu avem un val patru, pentru că avem vaccin. Dacă ne vaccinăm, nu vom avea un val patru. Este atât de simplu”, a încheiat el.