Iată mai multe detalii despre viața celui mai iubit portar al FCSB din toate timpurile şi descopră meciurile de legenda ale lui Duckadam.

Helmut Duckadam s-a născut pe 1 aprilie 1959 în judeţul Arad, iar astăzi împlinește vârsta de 62 de ani. Însă din cauza pandemiei de COVID-19 și a măsurilor impuse în acest context, fostul portar al echipei Steaua București îți va petrece ziua de naștere, acasă, împreună cu familia sa.

Helmut Duckadam, o legendă a fotbalului românesc. Care este meciul cu care a intrat în Cartea Recordurilor?

Duckadam a fost portar al echipei FCSB, acesta a cucerit finala Cupei Campionilor Europeni din 7 mai 1986, unde a apărat cele patru lovituri la rând pentru a aduce trofeul mult dorit echipei sale, de aici și porecla „Eroul de la Sevilla”. Duupă acest meci fabulos, fostul portar al echipei Steaua Bucuresti a intrat în Cartea Recordurilor.

Vezi momentul de glorie al lui Duckadam în finala Cupei Campionilor din 1986!

Înainte de a aduce trofeul echipei Steaua București, Duckadam a jucat la Constructorul Arad.

La scurt timp după câștigarea Cupei Campionilor din 1986, fostul portar a suferit o accidentare care nu i-a mai permis să-și continue cariera. Până anul trecut, Helmut Duckadam era director de imagine la FCSB.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Helmut Duckadam, a făcut primii pași spre cariera sa în fotbalul românesc încă de când locuia în comuna natală, la echipa Semlacana, după care în 1974 când ajunge la Școala Sportivă Gloria Arad.

De asemenea, în anul 1977, „Eroul de la Sevilla” debutează ca portar la Constructorul Arad, în Divizia C, iar cu un an mai târziu este transferat de UTA, unde debutează în Divizia A (17 septembrie 1978, CS Târgoviște- UTA 2-0).

 Eroul de la Sevilla care ne-a facut sa strigam „Am invins, suntem finalisti” implineste 62 ani
Eroul de la Sevilla care ne-a facut sa strigam „Am invins, suntem finalisti” implineste 62 ani. Sursa Foto: Facebook: Helmut Duckadam

Citeste si: Cine este cel mai scump fotbalist din echipa națională a României U21, cum a ajuns la această performanță, la ce echipă de top din Europa joacă?

De ce nu s-a vaccinat anti-COVID-19, Helmut Duckadam?

Fostul portar al FCSB și-a dorit să se vaccineze împotriva COVID-19, însă nu a fost găsit în baza de date şi astfel nu a putut fi programat la vaccinare.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„Am vrut să mă vaccinez, am sunat in call center, dar mi s-a spus că nu figurez în baza de date. De fiecare dată cand am apelat mi s-a spus să sun a doua zi.

Sunt eu răbdător, dar, într-un final m-am săturat să tot sun. Nici nu-mi pot explica cum de nu pot fi găsit deoarece eu am probleme medicale, de atâția ani, fiind și pensionat pe caz de boală de mai bine de 20 de ani. Dar, poate că intre timp, m-am însănătoșit și nu știu eu? S-a produs așa, peste noapte, o minune”, a declarat Helmuth Duckadam pentru ProSport.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf a semnat un nou contract. Unde va antrena acesta


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si