Un număr de aproximativ 169 de cazuri de hepatită acută cu origine necunoscută în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 1 lună și 16 ani au fost identificate în aproximativ 11 țări. 

Dintre cazurile depistate de medici, până în prezent, cel puțin un copil s-a stins din viață  și alți 17 au avut nevoie de transplant hepatic. Mai exact, vorbim despre unul din 10 copii bolnavi. 

Citeste si: Incendiu puternic la Halele Centrale din Ploiești. Două persoane au fost intoxicate cu fum

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Primele cazuri de hepatită cu origine necunoscută au fost ddescoperite în rândul a zeci de copii din Marea Britanie. În prezent, numărul de cazuri de hepatită misterioasă a ajuns la 114.

Hepatita misterioasă a ajuns și în țara noastră

Între timp au fost depistate cazuri în Spania, Israel, Statele Unite, Italia, Franța și chiar și în România a fost descoperit un astfel de caz. 

Citeste si: Crimă în ziua de Paște. Un bărbat din Satu Mare și-a ucis fratele

Cele mai frecvente simptome sunt cele gastrointestinale cum ar fi durerile abdominale, diaree, sau chiar vărsături. 

Pentru a preveni răspândirea bolii specialiștii recomandă testarea pentru adenovirus la copii atunci când este vorba despre o cauză necunoscută iar testarea completă a sângelui, nu doar a plasmei sanguine, pentru a avea rezultate mult mai clare. 

Citeste si: Bătaie cu toporul și spray paralizant în Capitală, după o șicanare în trafic


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si